Χίος, Πέμπτη 22 Αυγούστου

O Γ. Δανιήλ νέος Πρόεδρος στην Αδελφότητα «Κοραής»

Δελτίο Τύπου
Πέμ, 14/02/2019 - 14:28

Με νέο Πρόεδρο τον επί δύο δεκαετίες Γεν. Γραμματέα, δικηγόρο κ. Γεώργιο Στ. Δανιήλ, ξεκινάει την τριετή διαδρομή της θητείας της η νέα διοίκηση του αρχαιότερου χιακού σωματειακού θεσμού της πρωτεύουσας, της ιδρυθείσας το 1885, Χιακής Αδελφότητος Αττικοβοιωτίας «Ο Κοραής».

Μετά τις αρχαιρεσίες, που διεξήχθησαν στις 3 Φεβρουαρίου, συγκροτήθηκε χθες σε σώμα το εκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητος.

Παμψηφεί εξελέγη πρόεδρος ο κ. Γεώργιος Στ. Δανιήλ.

Την θέση του Α’ Αντιπροέδρου ομόφωνα κατέλαβε ο φιλόλογος, τ. Λυκειάρχης και Πρόεδρος του Δρομοκαϊτείου κ. Ισίδωρος Ιωαν. Πρώιος.

Τη θέση της Β’ Αντιπροέδρου διατήρησε η κα Λίλιαν Σιδεράτου-Δρακωνάκη.

Το Συμβούλιο εξέλεξε ακόμη ομόφωνα τον τ. λυκειάρχη και καθηγητή Γεώργιο Ιωάν. Δαμαλά ως Γενικό Γραμματέα, την κα Λίνα Νικ. Σιδεράτου, τοπογράφο-μηχανικό ως Ειδική Γραμματέα και ταμία το νέο μέλος κ. Κυριάκο Τσιπούρα.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Γεώργιος Στ. Δανιήλ

Α’ Αντιπρόεδρος: Ισίδωρος Ιωάν. Πρώιος

Β’ Αντιπρόεδρος: Λίλιαν Ισιδ. Σιδεράτου-Δρακωνάκη

Γεν. Γραμματεύς: Γεώργιος Ιωάν. Δαμαλάς

Ειδ. Γραμματεύς: Ευαγγελία Νικ. Σιδεράτου

Ταμίας: Ισίδωρος: Κυριάκος Τσιπούρας

Μέλη: Αντώνης Κωνσταντίνου Πιπέρας, Δημήτριος Ελ. Τσιαδής, Ιωάννης Κ. Γκιάλας, Ιωάννα Αποστολή, Ευαγγελία Χρυσικού, Τίνα Σωτ. Τριανταφύλλου, Μαριάνθη Ξύδα, Νικόλαος Παντελούκας και Ελένη Λιναρδή.

Ως πρώτη συμβολική και τιμητική κίνηση ο πρόεδρος εισηγήθηκε την τέλεση μνημοσύνου και κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Αδαμάντιου Κοραή, στο Α’ Κοιμητήριο το Σάββατο 6 Απριλίου, επέτειο θανάτου του κορυφαίου Χιώτη Εθνοδιδασκάλου (Παρίσι 1833).

Την επιμνημόσυνη δέηση θα τελέσει στις 11 π.μ. ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος και θα προσκληθούν το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Δήμαρχος Αθηναίων και η Πολιτεία.

Επίσης προγραμματίζεται η φιλολογική εκδήλωση μνήμης, για τον αείμνηστο πρόεδρο και καθηγητή, Αντώνιο Ν. Χαροκόπο, άλλες μορφωτικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε ιστορικούς χώρους,  μουσεία, εκθέσεις κι άλλες πρωτοβουλίες, όπου θα επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της νέας αίθουσας στην πλατεία Συντάγματος, δωρεά του μεγάτιμου Ευεργέτη του «Κοραή», εφοπλιστή κ. Συμεών Π. Παληού.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 11/08/2019 - 21:01

Από τα… Καμπιά βρέθηκε στο τιμόνι των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Νέας Υόρκης και Καναδά.

Ο Δημήτρης Κοντολιός παιδί μεταναστών από τα Καμπιά γεννήθηκε στην Αμερική και έμαθε τα ελληνικά σπίτι του ή στο Σχολείο της Εκκλησίας, που οι δασκάλες είχαν μάθει και αυτές τα ελληνικά από τους γονείς του.

Σήμερα υπερήφανος για την Ελλάδα, αλλά και για την χρήση της γλώσσας αφού οι δικοί του λένε ότι σε σχέση με το παρελθόν μιλάει πολύ καλύτερα.

Πρόεδρος σήμερα των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά εκπροσωπεί τους Χιώτες στην Αμερικάνικη στην ουσία  Ήπειρο και αισθάνεται μεταξύ άλλων και υπερήφανος που τα σημερινά ελληνόπουλα διδάσκονται από κανονικές δασκάλες.

Μηχανικός υπολογιστών με δική του Εταιρεία εκτός από εκπρόσωπος 35 περίπου Χιώτικων Συλλόγων με χόμπι τους δίσκους, έχει περίπου 5000 και το διάβασμα, ο Δημήτρης Κοντολιός είναι και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ridgefield New Jersey.

Μιλάει με πάθος για τα προβλήματα του νησιού, θέλει να συμμετέχει, να ψηφίζει, να βοηθάει το νησί και κυρίως δεν έχει αυταπάτες, αφού σε ρώτημα για παράδειγμα του Γιάννη Τζούμα, την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» σε σχέση με τις δυνατότητες των εδώ Δημάρχων και της Αμερικής απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

«Μα, οι Δήμαρχοι στην Ελλάδα φοράνε χειροπέδες».

Τα υπόλοιπα, πολύ ενδιαφέροντα από ένα λιγομίλητο, σοβαρό και θερμό Χιώτη τηλεοπτικώς.

aytoprosopos_dimitris_kontolios