Χίος, Σάββατο 23 Μαρτίου

O Γ. Δανιήλ νέος Πρόεδρος στην Αδελφότητα «Κοραής»

Δελτίο Τύπου
Πέμ, 14/02/2019 - 14:28

Με νέο Πρόεδρο τον επί δύο δεκαετίες Γεν. Γραμματέα, δικηγόρο κ. Γεώργιο Στ. Δανιήλ, ξεκινάει την τριετή διαδρομή της θητείας της η νέα διοίκηση του αρχαιότερου χιακού σωματειακού θεσμού της πρωτεύουσας, της ιδρυθείσας το 1885, Χιακής Αδελφότητος Αττικοβοιωτίας «Ο Κοραής».

Μετά τις αρχαιρεσίες, που διεξήχθησαν στις 3 Φεβρουαρίου, συγκροτήθηκε χθες σε σώμα το εκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητος.

Παμψηφεί εξελέγη πρόεδρος ο κ. Γεώργιος Στ. Δανιήλ.

Την θέση του Α’ Αντιπροέδρου ομόφωνα κατέλαβε ο φιλόλογος, τ. Λυκειάρχης και Πρόεδρος του Δρομοκαϊτείου κ. Ισίδωρος Ιωαν. Πρώιος.

Τη θέση της Β’ Αντιπροέδρου διατήρησε η κα Λίλιαν Σιδεράτου-Δρακωνάκη.

Το Συμβούλιο εξέλεξε ακόμη ομόφωνα τον τ. λυκειάρχη και καθηγητή Γεώργιο Ιωάν. Δαμαλά ως Γενικό Γραμματέα, την κα Λίνα Νικ. Σιδεράτου, τοπογράφο-μηχανικό ως Ειδική Γραμματέα και ταμία το νέο μέλος κ. Κυριάκο Τσιπούρα.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Γεώργιος Στ. Δανιήλ

Α’ Αντιπρόεδρος: Ισίδωρος Ιωάν. Πρώιος

Β’ Αντιπρόεδρος: Λίλιαν Ισιδ. Σιδεράτου-Δρακωνάκη

Γεν. Γραμματεύς: Γεώργιος Ιωάν. Δαμαλάς

Ειδ. Γραμματεύς: Ευαγγελία Νικ. Σιδεράτου

Ταμίας: Ισίδωρος: Κυριάκος Τσιπούρας

Μέλη: Αντώνης Κωνσταντίνου Πιπέρας, Δημήτριος Ελ. Τσιαδής, Ιωάννης Κ. Γκιάλας, Ιωάννα Αποστολή, Ευαγγελία Χρυσικού, Τίνα Σωτ. Τριανταφύλλου, Μαριάνθη Ξύδα, Νικόλαος Παντελούκας και Ελένη Λιναρδή.

Ως πρώτη συμβολική και τιμητική κίνηση ο πρόεδρος εισηγήθηκε την τέλεση μνημοσύνου και κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Αδαμάντιου Κοραή, στο Α’ Κοιμητήριο το Σάββατο 6 Απριλίου, επέτειο θανάτου του κορυφαίου Χιώτη Εθνοδιδασκάλου (Παρίσι 1833).

Την επιμνημόσυνη δέηση θα τελέσει στις 11 π.μ. ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος και θα προσκληθούν το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Δήμαρχος Αθηναίων και η Πολιτεία.

Επίσης προγραμματίζεται η φιλολογική εκδήλωση μνήμης, για τον αείμνηστο πρόεδρο και καθηγητή, Αντώνιο Ν. Χαροκόπο, άλλες μορφωτικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε ιστορικούς χώρους,  μουσεία, εκθέσεις κι άλλες πρωτοβουλίες, όπου θα επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της νέας αίθουσας στην πλατεία Συντάγματος, δωρεά του μεγάτιμου Ευεργέτη του «Κοραή», εφοπλιστή κ. Συμεών Π. Παληού.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/03/2019 - 17:22

Οπως μας ενημερώνει ο καλός συμπατριώτης των Αθηνών Μάριος Χριστοφορίδης "Στην πανέμορφη, φιλόξενη αίθουσα συγκεντρώσεων / δεξιώσεων της ναυτιλιακής εταιρίας Diana, του χιολάτρη εφοπλιστού Σίμου Παληού, μαζευτήκαμε το μεσημέρι στις 15 Μαρτίου οι απόφοιτοι/ες του Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελιστριας, που ξεχώριζε για το υψηλό επίπεδο μάθησης και εν συνεχεία αριστούχων των τότε Γυμνασίων.

Εκλεκτά εδέσματα, ωραίο κρασί, πολλά << θυμάσαι >> ... υύγαμε ενθουσιασμένοι αργά το απόγευμα.

Παρευρεθησαν οι εξής καλεσμένοι:

ΑΓΑΛΟΥ ΜΟΡΦΩ / ΘΕΟΔΟΣΑΚΗ

ΑΜΠΑΖΗΣ ΤΑΚΗΣ

ΑΜΠΑΖΗ ΝΙΚΗ / ΣΚΑΡΒΕΛΗ

ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΛΗΜΝΙΟΥΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΜΑΤΖΑΒΙΝΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑ

ΜΑΤΖΑΒΙΝΟΥ ΜΑΡΩ/ ΠΑΠΑΠΑΤΕΡΑ

ΠΕΡΔΙΚΗ ΑΓΛΑΙΑ / ΜΑΣΤΡΟΜΑΝΩΛΗ

ΜΑΡΗ ΠΟΛΥ / ΣΚΟΥΤΑ

ΜΟΝΟΓΙΟΥΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΤΣΟΛΑ ΚΙΤΣΑ / ΠΑΝΤΕΛΟΥΚΑ

ΠΑΛΗΟΣ ΣΙΜΟΣ

ΠΙΠΕΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΡΕΝΑ / ΝΤΡΙΝΙΑ

ΡΑΚΙΤΖΗΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ

ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ

ΧΑΨΙΑ ΣΑΠΦΩ / ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΑΨΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ