Οι Ομογενείς τίμησαν εφοπλιστές της προσφοράς

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 03/08/2023 - 20:28

Τον Παναγιώτη Τσάκο, τον Συμεών Παληό και την Αλεξάνδρα Προκοπίου αναγνωρίζοντας την φιλανθρωπική τους δράση τίμησαν σήμερα στην έναρξη των εργασιών του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων Χίου οι ομογενείς μας.

Το συνέδριο, που γίνεται κάθε 4 χρόνια στο νησί μας, ξεκίνησε την επίσημη έναρξη του στο Ομήρειο με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου. Παρευρέθησαν και χαιρέτησαν ο Βουλευτής Στ. Μιχαηλίδης, Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Βρουλής.

Οι ομογενείς, σύμφωνα και με τον χαιρετισμό του Προέδρου των Χιακών Σωματείων ΗΠΑ και Καναδά Δημήτρη Καλαφάτη,  διοργανώνουν παράλληλα δράσεις όπως την σημερινή επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη "Κοραής" με αναφορά στην αλληλογραφία του Κοραή με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζέφερσον, χοροεσπερίδες αλλά και εγκαίνια του γραφείου της Ένωσης Ομογενών Χίου, στα οποία θα παραστεί και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού.

Στην σημερινή εκδήλωση μετά την έναρξη και τους χαιρετισμούς χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς συγκροτήματα του Φάρου Βαρβασίου.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν το πρωί του Σαββάτου στο Ομήρειο, όπου θα παρουσιαστεί και η προμελέτη της στέγης για τα Αυτιστικά Άτομα της οποίας τη μελέτη χρηματοδοτούν

timithikan_apo_toys_hiotes_omogeneis_sto_9o_synedrio

Σχετικά Άρθρα