Χίος, Σάββατο 6 Ιουνίου

Οι Πυργούσοι Αττικής τίμησαν τον Αγιο Ισίδωρο

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 17/05/2018 - 06:26
Η γιορτή του Αγίου Ισιδώρου στην Αθήνα

Την καθιερωμένη γιορτή  του πρωτομάρτυρος και προστάτη της Χίου,Αγίου Ισιδώρου,πραγματοποίησε και φέτος,όπως κάθε χρόνο,ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ,»ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»!!

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε όπως κάθε χρόνο, στο ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», στον εορτασμό που ενώνει το Χιώτικο στοιχείο της Αττικής, σε ένα όμορφο αντάμωμα φίλων και γνωστών και κυρίως συμπατριωτών, το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαϊου, παραμονή της εορτής του Αγίου! Τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία,και όλο το εκκλησίασμα ακολούθησε την περιφορά της εικόνας και μοιράστηκαν άρτοι,γλυκά και αναψυκτικά! Για τη ζωή και το μαρτύριο του πρωτομάρτυρα και προστάτη της Μυροβόλου Χίου, μίλησε ο Πυργούσης πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου κος Ισίδωρος Πρώιος. Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαρία Μπρη Παπαμακαρίου,ευχαρίστησε εκ μέρους του ΔΣ τους Ισίδωρους που συνείσφεραν για την γιορτή ,ευχήθηκε στους εορτάζοντες χρόνια πολλά και σε όλους τους προσκυνητές το μαρτύριο του Αγίου να φωτίζει  και να καθοδηγεί τα βήματα τους για κάθε καλό στη ζωή τους και να τους χαρίζει υγεία.Την εορτή τίμησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι,ο Πρόεδρος της Χιακής ομοσπονδίας,προέδροι Χιώτικων και τοπικών Συλλόγων,εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ο πρόεδρος και  το ΔΣ του Νοσοκομείου,ο Γεν Διευθυντής…και εκατοντάδες Φίλοι και Μέλη Του Συλλόγου!!! Η πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο τους ευχαριστούν όλους!!!

Η γιορτή του Αγίου Ισιδώρου στην Αθήνα

Σχετικά Άρθρα

Πληροφορίες για τη διαδικασία μετά από μήνυμα στο info@republicansoverseas.gr
Δευ, 18/05/2020 - 15:42
Ηχητικό απόσπασμα:

Κάθε Αμερικανός πολίτης που βρίσκεται στην Ελλάδα δικαιούται το βοήθημα των 1.200 δολαρίων, διευκρίνισε το πρωί από το Ράδιο «Αλήθεια» ο πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ιωνάθαν Κωνσταντίνου.

Ο κος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε αναλυτικά στις κατηγορίες των δικαιούχων σημειώνοντας καταρχήν ότι όσοι είναι συνταξιούχοι του αμερικανού δημοσίου δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα και τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους.

Οι υπόλοιποι που έχουν αμερικανικοί υπηκοότητα και έχουν social security number θα κάνουν μια απλή αίτηση – γνωστοποίηση στην αμερικανική εφορία ότι δεν χρειάζεται να κάνουν  φορολογική δήλωση στην Αμερική και θα τους ταχυδρομηθεί στη δ/νση, που θα υποδείξουν, μια επιταγή 1.200 δολαρίων προσαυξανόμενη για κάθε ανήλικο τέκνο – έως 18- κατά 500.

Οσοι δεν έχουν social security number μπορούν να το εκδώσουν θα λάβουν οδηγίες για το πως μπορεί να γίνει αυτό.

Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι όσοι χρειάζονται πληροφορίες για τη διαδικασία μπορούν να στείλουν μήνυμα με όνομα και τηλέφωνο στο  info@republicansoverseas.gr  και θα ενημερωθούν για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.

Ακολουθεί σχετική έγγραφη αναφορά του κου Κωνσταντίνου:

"Πριν μερικές εβδομάδες ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε Νόμο με τον οποίο κάθε Αμερικανός πολίτης, όπου και αν βρίσκεται στον κόσμο, όσο καιρό και αν λείπει από τις ΗΠΑ, δικαιούται 1200 δολάρια ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, προσαυξανόμενη κατά 500 δολάρια για κάθε ανήλικο παιδί του Αμερικανό υπήκοο.

Στις 22 Απριλίου, βλέποντας ότι ελάχιστοι Ελληνο-Αμερικανοί γνώριζαν αυτή την παροχή, εκδώσαμε δελτίο Τύπου προς όλα τα ΜΜΕ, ενημερώνοντας τους 180.000 περίπου δικαιούχους που κατοικούν στην Ελλάδα, ότι δικαιούνται αυτό το επίδομα, το οποίο πιθανόν και να επαναληφθεί τον επόμενο μήνα.

Οι μόνοι που θα το λάβουν χωρίς καμία αίτηση, είναι όσοι ήδη λαμβάνουν άλλα βοηθήματα από το Αμερικανικό Δημόσιο, στους οποίους θα πιστωθεί το βοήθημα Τραμπ μαζί με την πληρωμή του Ιουνίου.

Οι υπόλοιποι, άσχετα αν έχουν λείψει πολύ καιρό από τις ΗΠΑ, άσχετα αν έχουν ληγμένα διαβατήρια η αν δεν κάνουν φορολογική δήλωση στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ το επίδομα και ήδη σαν γραφείο βοηθείας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ έχουμε παράσχει τεχνική συνδρομή σε πάνω από 9000 περιπτώσεις δικαιούχων διπλής υπηκοότητας που ήδη ολοκληρώσανε μια πολύ σύντομη και εύκολη ηλεκτρονική αίτηση και θα λάβουν το βοήθημα τον Ιούνιο με επιταγές που θα ταχυδρομηθούν από το Αμερικανικό Δημόσιο. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα δυστυχώς είναι κλειστή, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν διαθέτει φορολογικό τμήμα για παροχή πληροφοριών ή υποστήριξης για το βοήθημα Τραμπ όπως και η ίδια σε ανακοίνωσή της αναφέρει.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 100.000 δικαιούχοι του βοηθήματος που δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να το αποκτήσουν και για αυτό τον λόγο απευθυνόμαστε εκ νέου στα ΜΜΕ ώστε να γίνει ένα νέο κάλεσμα και σε αυτούς για να αιτηθούν το βοήθημα και να το εισπράξουν γρήγορα.

Τη δύσκολη αυτή εποχή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα το κονδύλιο που μπορούν συνολικά να εισπράξουν οι Έλληνες πολίτες από το βοήθημα Τραμπ ανέρχεται χονδρικά στο συνολικό ποσό των 250.000.000 ευρώ, χρήματα που θα μπουν στην πραγματική οικονομία άμεσα, μέσα στον Ιούνιο, πιθανότατα δε για τον Ιούλιο θα υπάρξουν άλλα 250.000.000 ευρώ, δηλαδή μισό δισεκατομμύριο ευρώ με την δεύτερη δόση του βοηθήματος Τραμπ που αναμένουμε να ανακοινωθεί σύντομα.

Η άμεση οικονομική βοήθεια αυτή από τον Πρόεδρο Τραμπ, θα βοηθήσει ουσιαστικά την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά κυρίως για την Ελλάδα αντιπροσωπεύουν μια άμεση οικονομική βοήθεια προς την πραγματική οικονομία χωρίς όρους η υποχρέωση επιστροφής σε δανειστές.

Καλούμε όλους, Πολιτεία, ΜΜΕ, φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, να γνωστοποιήσουν την ύπαρξη του βοηθήματος έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε ένα δολάριο από την Αμερικανική αυτή βοήθεια, την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον ζοφερές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του ιού της Γουχάν.

Για να λάβουν το βοήθημα όσοι δεν λαμβάνουν ήδη σύνταξη από ΗΠΑ, όλο και όλο που έχουν να κάνουν είναι να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Κέντρο Βοηθείας του κόμματος στην διεύθυνση info@republicansoverseas.gr με τίτλο «ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΡΑΜΠ» και κείμενο μόνο το όνομά τους και ένα τηλέφωνο και θα λάβουν ταχύτατα αναλυτικές οδηγίες και τεχνική υποστήριξη για την εύκολη και γρήγορη απόκτηση του βοηθήματος Τραμπ χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση προς το Γραφείο Βοηθείας μας.

Jonathan Κωνσταντίνου,

Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ

 

Site: www.republicansoverseas.gr

Site: http://republicansabroad.gr/

News Site: https://eastmednews.org/

Facebook: Republicans Overseas Hellenic Chapter"