Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Οι Πυργούσοι... κατέκτησαν το Χαϊδάρι

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 17/06/2019 - 15:37

Μοσχομύρισε «ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ» το Χαϊδάρι (10 Ιουνίου) σε μια ακόμα εκπληκτική εκδήλωση, όπου ολοκληρώθηκαν σχεδόν οι καλοκαιρινές δραστηριότητες του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ».

Την εκδήλωση, παρακολούθησαν και φέτος εκατοντάδες Πυργούσοι, Χιώτες της Αττικής Χαϊδαριώτες και από όλη την Αττική!

Η πρόεδρος του Συλλόγου Κα Μαρία Μπρη Παπαμακαρίου,αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους μίλησε συνοπτικά για τη μαστίχα και τα μυθικά Μαστιχοχώρια…και τους κάλεσε να επισκεφθούν τη Χίο… « Σε μια επίσκεψη στη Χίο, στο Μουσείο Μαστίχας και στα Μαστιχοχώρια, οι άνθρωποι της Μαστίχας, θα σας προσφέρουν μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες μια αυθεντική βιωματική εμπειρία, δείχνοντάς σας όλα τα στάδια καλλιέργειας του μαστιχόδεντρου με την εφαρμογή των παραδοσιακών τεχνικών και με τη χρήση πραγματικών εργαλείων. Σας καλούμε λοιπόν να έρθετε, να βιώσετε την αυθεντική κουλτούρα και παράδοση της Χίου, την καθημερινότητα των κατοίκων της, και να αποκτήσετε μια αυθεντική ανεκτίμητη εμπειρία που θα χαραχτεί στην ψυχή και στο μυαλό σας για πάντα»!

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κος Μιχάλης Σελέκος έκανε σύντομο χαιρετισμό και συνεχάρη τον Σύλλογο για την όμορφη εκδήλωση και για όλες τις δραστηριότητές του!

Ο κος Κώστας Μονάκης από την MENTITERRA, μίλησε για το «κέντρο έρευνας μαστίχας» στη Χίο, και παρέλαβε την πλακέτα,που προσέφερε τιμητικά ο Σύλλογος στην MEDITERRA-MASTIHASHOP!

Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του κου Στάθη Καραστέργιου έβαλε τη δικιά της «πινελιά» και κατάφερε με την ζωντάνια της, και το χορό της να «ανατείλει», πολλά χαμόγελα και να αποσπάσει ατέλειωτα χειροκροτήματα, παρασέρνοντας και τον κόσμο να χορέψει Χιώτικους και Νησιώτικους χορούς, υπό τους ήχους του Χιώτη Νικόλα Καραολάνη (Βιολί –φωνή)του Μπάμπη Χατζόπουλου(λαούτο)και του Παναγιώτη Παπαγεωργίου (τύμπανο) !

Την εκδήλωση τίμησαν και οι δύο βουλευτές της Χίου, ο κος Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο κος Νότης Μηταράκης, η Βουλευτής Αθήνας Κα Χαρά Καφαντάρη, ο Κος Πολύδωρας Λαμπρινούδης πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος Χίου,, η κα Σοφία Κορωναίου αντιπεριφερειάρχης Αθηνών, o κος Μαραβέλιας πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου, ο γεν γραμματέας του ΚΙΝΑΛ ο κος Χρηστίδης, ο Βασίλης Παντελάρος, πρόεδρος του ΔΣ και σύσσωμο σχεδόν το ΔΣ του Δήμου Χαϊδαρίου, εκπρόσωποι Δημοτικών παρατάξεων, ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ κος Κοκκινάκης Αργύρης, ο καθηγητής Πανεπιστημίου κος Ιωάννης Υφαντόπουλος, ο Κος Πρώιος και ο κος Νίκος Τσικής, ο Κος Τριπολίτης, πρόεδροι Χιακών Συλλόγων: κος Κώστας Μαλαχιάς-Ελευσίνα, κος Σταμάτης Χονδρογιωργάκης-Χαλκειός, κα Δέσποινα Ρικανιάδη-Αρμόλια, η κα Μαρία Μόρου- Ψαρά, ο Κυριάκος Τσιπούρας-Κοραής, ο κος Στέφανος Καμπάς-«ΑΡΓΩ», ο κος Κώστας Φωτεινάκης, ο κος Γιώργος Καλογράνας, ο κος Απόστολος Καραπέτρος, ο Μάκης Παπαδόπουλος, πρόεδροι τοπικών και άλλων συλλόγων, άνθρωποι των γραμμάτων και των Τεχνών!

Η πρόεδρος και το ΔΣ ευχαριστούν θερμά όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, το Δήμο Χαϊδαρίου,την ΜΕΝΤΙΤΕΡΡΑ-Γιάννη Μανδάλα, τον Γιώργο Τούμπο-ΕΜΧ,τον ΑΝΕΜΟ και τους Κους Ηλία Κατσίκη και Αποστόλη Ριμική που διέθεταν στην εκδήλωση τα προϊόντα μαστίχας!

Πληροφορίες για τη διαδικασία μετά από μήνυμα στο info@republicansoverseas.gr
Δευ, 18/05/2020 - 15:42
Ηχητικό απόσπασμα:

Κάθε Αμερικανός πολίτης που βρίσκεται στην Ελλάδα δικαιούται το βοήθημα των 1.200 δολαρίων, διευκρίνισε το πρωί από το Ράδιο «Αλήθεια» ο πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ιωνάθαν Κωνσταντίνου.

Ο κος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε αναλυτικά στις κατηγορίες των δικαιούχων σημειώνοντας καταρχήν ότι όσοι είναι συνταξιούχοι του αμερικανού δημοσίου δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα και τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους.

Οι υπόλοιποι που έχουν αμερικανικοί υπηκοότητα και έχουν social security number θα κάνουν μια απλή αίτηση – γνωστοποίηση στην αμερικανική εφορία ότι δεν χρειάζεται να κάνουν  φορολογική δήλωση στην Αμερική και θα τους ταχυδρομηθεί στη δ/νση, που θα υποδείξουν, μια επιταγή 1.200 δολαρίων προσαυξανόμενη για κάθε ανήλικο τέκνο – έως 18- κατά 500.

Οσοι δεν έχουν social security number μπορούν να το εκδώσουν θα λάβουν οδηγίες για το πως μπορεί να γίνει αυτό.

Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι όσοι χρειάζονται πληροφορίες για τη διαδικασία μπορούν να στείλουν μήνυμα με όνομα και τηλέφωνο στο  info@republicansoverseas.gr  και θα ενημερωθούν για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.

Ακολουθεί σχετική έγγραφη αναφορά του κου Κωνσταντίνου:

"Πριν μερικές εβδομάδες ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε Νόμο με τον οποίο κάθε Αμερικανός πολίτης, όπου και αν βρίσκεται στον κόσμο, όσο καιρό και αν λείπει από τις ΗΠΑ, δικαιούται 1200 δολάρια ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, προσαυξανόμενη κατά 500 δολάρια για κάθε ανήλικο παιδί του Αμερικανό υπήκοο.

Στις 22 Απριλίου, βλέποντας ότι ελάχιστοι Ελληνο-Αμερικανοί γνώριζαν αυτή την παροχή, εκδώσαμε δελτίο Τύπου προς όλα τα ΜΜΕ, ενημερώνοντας τους 180.000 περίπου δικαιούχους που κατοικούν στην Ελλάδα, ότι δικαιούνται αυτό το επίδομα, το οποίο πιθανόν και να επαναληφθεί τον επόμενο μήνα.

Οι μόνοι που θα το λάβουν χωρίς καμία αίτηση, είναι όσοι ήδη λαμβάνουν άλλα βοηθήματα από το Αμερικανικό Δημόσιο, στους οποίους θα πιστωθεί το βοήθημα Τραμπ μαζί με την πληρωμή του Ιουνίου.

Οι υπόλοιποι, άσχετα αν έχουν λείψει πολύ καιρό από τις ΗΠΑ, άσχετα αν έχουν ληγμένα διαβατήρια η αν δεν κάνουν φορολογική δήλωση στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ το επίδομα και ήδη σαν γραφείο βοηθείας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ έχουμε παράσχει τεχνική συνδρομή σε πάνω από 9000 περιπτώσεις δικαιούχων διπλής υπηκοότητας που ήδη ολοκληρώσανε μια πολύ σύντομη και εύκολη ηλεκτρονική αίτηση και θα λάβουν το βοήθημα τον Ιούνιο με επιταγές που θα ταχυδρομηθούν από το Αμερικανικό Δημόσιο. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα δυστυχώς είναι κλειστή, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν διαθέτει φορολογικό τμήμα για παροχή πληροφοριών ή υποστήριξης για το βοήθημα Τραμπ όπως και η ίδια σε ανακοίνωσή της αναφέρει.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 100.000 δικαιούχοι του βοηθήματος που δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να το αποκτήσουν και για αυτό τον λόγο απευθυνόμαστε εκ νέου στα ΜΜΕ ώστε να γίνει ένα νέο κάλεσμα και σε αυτούς για να αιτηθούν το βοήθημα και να το εισπράξουν γρήγορα.

Τη δύσκολη αυτή εποχή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα το κονδύλιο που μπορούν συνολικά να εισπράξουν οι Έλληνες πολίτες από το βοήθημα Τραμπ ανέρχεται χονδρικά στο συνολικό ποσό των 250.000.000 ευρώ, χρήματα που θα μπουν στην πραγματική οικονομία άμεσα, μέσα στον Ιούνιο, πιθανότατα δε για τον Ιούλιο θα υπάρξουν άλλα 250.000.000 ευρώ, δηλαδή μισό δισεκατομμύριο ευρώ με την δεύτερη δόση του βοηθήματος Τραμπ που αναμένουμε να ανακοινωθεί σύντομα.

Η άμεση οικονομική βοήθεια αυτή από τον Πρόεδρο Τραμπ, θα βοηθήσει ουσιαστικά την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά κυρίως για την Ελλάδα αντιπροσωπεύουν μια άμεση οικονομική βοήθεια προς την πραγματική οικονομία χωρίς όρους η υποχρέωση επιστροφής σε δανειστές.

Καλούμε όλους, Πολιτεία, ΜΜΕ, φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, να γνωστοποιήσουν την ύπαρξη του βοηθήματος έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε ένα δολάριο από την Αμερικανική αυτή βοήθεια, την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον ζοφερές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του ιού της Γουχάν.

Για να λάβουν το βοήθημα όσοι δεν λαμβάνουν ήδη σύνταξη από ΗΠΑ, όλο και όλο που έχουν να κάνουν είναι να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Κέντρο Βοηθείας του κόμματος στην διεύθυνση info@republicansoverseas.gr με τίτλο «ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΡΑΜΠ» και κείμενο μόνο το όνομά τους και ένα τηλέφωνο και θα λάβουν ταχύτατα αναλυτικές οδηγίες και τεχνική υποστήριξη για την εύκολη και γρήγορη απόκτηση του βοηθήματος Τραμπ χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση προς το Γραφείο Βοηθείας μας.

Jonathan Κωνσταντίνου,

Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ

 

Site: www.republicansoverseas.gr

Site: http://republicansabroad.gr/

News Site: https://eastmednews.org/

Facebook: Republicans Overseas Hellenic Chapter"