Χίος, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου

Προσφορές του Σ.Φ.Ο. επ’ ευκαιρία της εορτής του Πάσχα

Τρί, 01/05/2018 - 23:19
Οινούσσες

Ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών» συνεχίζοντας την κοινωνική δραστηριότητά του και με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα απέστειλε χρηματικά βοηθήματα σε 60 οικογένειες εχόντων ανάγκη συμπατριωτών, που υποστηρίζονται κάθε μήνα από το επιδοματικό πρόγραμμα του ΣΦΟ.

Συνεχίστηκε και φέτος η διανομή των τσουρεκιών σε ασθενείς και σε μοναχικούς συμπατριώτες μας καθώς και σε οικογένειες του νησιού, που είναι ενταγμένες στην ανωτέρω δράση. Επίσης δόθηκαν από τον ΣΦΟ τσουρέκια και πασχαλινά εδέσματα στα στρατευμένα νιάτα της πατρίδας μας στα φυλάκια Προφ. Ηλία και Παναγιάς.

Παράλληλα οργανώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα λαχειοφόρος κλήρωση για το «Καλάθι της Αγάπης», που περιέχει ένα ντόπιο κατσίκι και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα της Αιγνούσας. Τυχερός της κλήρωσης ήταν ο κ. Γιάννης Γ. Λυγνός, που προσέφερε το καλάθι στο Οικοτροφείο Οινουσσών. Ο Σύλλογος πρόσθεσε ένα ακόμη κατσικάκι για τα παιδιά και τους εργαζόμενους του Οικοτροφείου. Τα έσοδα της κλήρωσης δημιουργούν ειδικό ταμείο αρωγής και υποστήριξης ασθενών και απόρων συμπατριωτών.

Παράλληλα ο Σύλλογος παρείχε έγκαιρα και πάλι την πάγια οικονομική στήριξη στην Εκκλησία του νησιού μας καθώς και την κατ’ έθιμο συνεισφορά στον στολισμό του Επιταφίου και σε άλλες λειτουργικές ανάγκες του ναού.

Τέλος διατέθηκαν εκτάκτως χρηματικά ποσά σε οικογένειες, που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς και οικονομικά προβλήματα, ενώ καλύπτεται η φαρμακευτική κάλυψη και η δαπάνη του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά, που απειλούνται με διακοπή.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους αρωγούς και συμπαραστάτες του κοινωνικού και ανθρωπιστικού του έργου και εύχεται σε όλους ο Αναστάς Κύριος να στηρίζει όσους παλεύουν αγόγγυστα για να αντιμετωπίσουν τις αγωνίες της ζωής.

 

Σχετικά Άρθρα

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΙΜΟΥ, ΜΙΧΑΗΛ & ΑΝΝΑΣ ΣΙΜΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ & ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ
Τετ, 05/09/2018 - 16:00

 

Η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής», σε εκτέλεση των οριζομένων από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Γεωργίου Σίμου - Μιχαήλ & Άννας Σίμου - Θεοδώρου & Αικατερίνης Καρακατσάνη, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 τη χορήγηση υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές και σπουδαστές χιακής καταγωγής χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να αποστείλουν μόνον ταχυδρομικώς στα γραφεία της Αδελφότητος, Μητροπόλεως & Πατρώου 8-10, ΤΚ 10557, Αθήνα, το αργότερο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2018, την αίτησή τους, συνοδευόμενη απαραιτήτως από:

1. Βεβαίωση εγγραφής από το οικείο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης εσωτερικού.

2.Εκκαθαριστικό σημείωμα ή αν δεν έχει γίνει εκκαθάριση αντίγραφο τελευταίας φορολογικής δήλωσης της οικογένειας του αιτούντος και αντίγραφο εντύπου περιουσιακής κατάστασης Ε9 έτους 2018.

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως.

4.Απολυτήριο Λυκείου για τους πρωτοετείς και αναλυτική κατάσταση βαθμολογίας προηγουμένων ετών για τους φοιτητές υπολοίπων ετών.

5.Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος με το ακόλουθο κείμενο: «Δεν λαμβάνω υποτροφία ή σπουδαστικό βοήθημα από άλλο φορέα και σε περίπτωση χορήγησης άλλου ποσού για το τρέχον ακαδ. έτος, εφόσον επιλέξω αυτό, θα επιστρέψω το χορηγηθέν από το Ίδρυμα ποσό».

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης προσκόμισης όλων των ανωτέρω εγγράφων η αίτησις θα απορρίπτεται. Έγγραφα κατατεθέντα σε αιτήσεις προηγουμένων ετών, δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν και πρέπει να αποσταλούν εκ νέου με πρόσφατη ημερομηνία.  Πληροφορίες: στα γραφεία του «Κοραή» τηλ. 210-5243485 και κα Ευαγγελία Σιδεράτου  κιν. 697 2220667 ή κ. Γ. Δανιήλ 2103807651.

Αθήνα 04/09/2018

                                  Δια τη Χιακή Αδελφότητα Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής»

 

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

    Αντώνιος Ν. Χαροκόπος                                                                       Γεώργιος Στ. Δανιήλ