Χίος, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

Τιμούν τον Αγ.Νικόλα οι Αιγνουσιώτες της Αττικής

Τετ, 28/11/2018 - 16:25

Ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών» συνεχίζει και φέτος με σεβασμό και ευλάβεια τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του προστάτη των ναυτιλλομένων και πολιούχου του ακριτικού νησιού, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας Αγ. Νικολάου, οι οποίες τελούνται την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 στην Αττική.

Το πρόγραμμα του εορτασμού είναι το ακόλουθο:

- B’ Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγ. Σώστη Λ. Συγγρού. Η δεύτερη θεία Λειτουργία αρχίζει περίπου στις 10.10 π.μ. και η αρτοκλασία τελείται περίπου στις 11.30 π.μ.

- Πανηγυρική εκδήλωση στον Πολυχώρο Νέου Κόσμου του Δήμου Αθηναίων, Τιμοκρέοντος 6Α (περιοχή Αγ. Σώστη) στις 12.00 μ.

Ομιλήτρια της εκδηλώσεως θα είναι η κα Αγγελική Καραβίτη-Φερεκύδου, φιλόλογος-ιστορικός, τ. Διευθύντρια Τοσιτσείων-Αρσακείων Εκάλης και Εταίρος της εν Αθήναις Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Θέμα της ομιλίας: «Ελλάς και Θάλασσα».

Όπως ενημερώνει ο Πρόεδρος του συλλόγου, Γ. Δανιήλ, θα δοθούν επίσης οι έπαινοι του ΣΦΟ στους Αιγνουσιώτες εισαχθέντες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και Ακαδημίες Εμπ. Ναυτικού της χώρας.

Θ’ ακολουθήσει δεξίωση.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/12/2018 - 06:39

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ«Το ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ», σε συνεργασία με το Δήμο Χαιδαρίου ,παρουσιάζουν την ταινία του Δημήτρη Μακρή:

« ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ, ο ατίθασος μαθητής του ΣΩΚΡΑΤΗ»!

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μακρής, του πάντα αξιομνημόνευτου «Εδώ Πολυτεχνείο» της «Καγκελόπορτας» και των «Κεκαρμένων», παρουσιάζει τη 2η Ταινία της Τριλογίας του Σωκράτη:  ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ, ο ατίθασος μαθητής του ΣΩΚΡΑΤΗ, ύστερα από έρευνα ετών και βασισμένος σε ιστορικά γεγονότα,το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018, στις 6:45 μμ-ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

Η ταινία εξετάζει τη σχέση του Αθηναίου στρατηγού Αλκιβιάδη με ένα άλλο εξαιρετικά σπουδαίο πρόσωπο της αρχαιότητας, τον Σωκράτη(Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2016)

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μακρής
Σενάριο: Δημήτρης Μακρής
Φωτογραφία: Θανάσης Διαμαντόπουλος
Μουσική σύνθεση: Φίλιππος Περιστέρης
Ηθοποιοί: Γιάννης Τσικής (Σωκράτης) , Κώστας Λούκας (Αλκιβιάδης) , Στέλλα Κωστοπούλου (Τιμάνδρα) , Λευτέρης Τσάτσης(Αριστοφάνης), Κατερίνα Οικονομίδου(Τιμέα), Ιουλία Φαλιά (Θεοδότις) , Σπύρος Γραμένος (Φαρνάβαζος) και 80 ακόμα ηθοποιοί.