Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

11 νέα γήπεδα σε σχολεία της Χίου

ΜΙΚΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 13/03/2019 - 15:39

Να αλλάξουν όψη οι αύλειοι αθλητικοί χώροι των σχολείων, φιλοδοξεί η δημοτική αρχή Βουρνού, που έχει προχωρήσει στην κατασκευή 11 νέων σχολικών γηπέδων, σε ισάριθμα σχολεία της πόλης και της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των σχολικών επιτροπών, Αλέκο Αντωνίου, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη λεγόμενη ΣΑΤΑ και το πρόγραμμα «Φιλόδημος» με το σύνολο των γηπέδων να έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα μικρό αθλητικό κέντρο στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χίου, όπου 4 νέα γήπεδα θα φιλοξενούν τόσο μαθητές, όσο και όποιον ενδιαφέρεται να αθληθεί καθώς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Αντωνίου, θα είναι ανοικτό για το κοινό.

Να σημειώσουμε ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών του χειμώνα μόνο δύο γήπεδα θα είναι έτοιμα την περίοδο του Πάσχα, ενώ τα υπόλοιπα θα παραδοθούν το καλοκαίρι.

Σχετικά Άρθρα

Πρόταση Προέδρου ΠΣΑΕΝ Χίου
Δευ, 01/06/2020 - 15:09

Το αυτονόητο ζητά ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού Χίου και καθηγητής στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, Αργύρης Χατζελένης, από το Υπουργείο Ναυτιλίας, αναφορικά με το μπάρκο των σπουδαστών Γ’ εξαμήνου, το οποίο ενώ ήταν προγραμματισμένο για το καλοκαίρι – φθινόπωρο του 2020 τελικά δεν θα γίνει. ΄

Όπως είπε, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν υπήρχε δυνατότητα να μπαρκάρουν την ίδια περίοδο 2.500 σπουδαστές και με δεδομένα τα επιμέρους προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω covid – 19 αποφασίστηκε από το υπουργείο να μπαρκάρουν μόνο οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει το Α και Β εξάμηνο.

«Κατά συνέπεια οι σπουδαστές του Γ’ εξαμήνου θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη τουλάχιστον το φθινόπωρο να πάνε στις σχολές τους για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Δ’ εξαμήνου κι αν όλα πάνε καλά να μετατεθεί το μπάρκο τους για τον Φεβρουάριο του 2021», ανέφερε ο κος Χατζελένης, λέγοντας ότι προς το παρόν από το υπουργείο δεν έχει υπάρξει σχετική απόφαση.

«Την πρόταση αυτή» – είπε- «την καταθέσαμε και στις Πανελλήνιες Ενώσεις Πλοιάρχων και Μηχανικών προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο υπουργείο, γιατί κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μπορούν τα παιδιά να τελειώσουν με την εξεταστική και μετά να κάθονται 8 μήνες μέχρι να ξαναπάνε στη σχολή. Αν γίνει αυτό που προτείνουμε δεν θα  μείνουν πίσω και θα προηγηθεί το 6μηνο του μπάρκου τους».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να λάβει μέριμνα και για τα Ειδικά Σχολεία ΚΕΣΕΝ τα οποία λόγω κορωνοϊού εξακολουθούν να μην λειτουργούν.