Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

11 νέα γήπεδα σε σχολεία της Χίου

ΜΙΚΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 13/03/2019 - 15:39

Να αλλάξουν όψη οι αύλειοι αθλητικοί χώροι των σχολείων, φιλοδοξεί η δημοτική αρχή Βουρνού, που έχει προχωρήσει στην κατασκευή 11 νέων σχολικών γηπέδων, σε ισάριθμα σχολεία της πόλης και της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των σχολικών επιτροπών, Αλέκο Αντωνίου, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη λεγόμενη ΣΑΤΑ και το πρόγραμμα «Φιλόδημος» με το σύνολο των γηπέδων να έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα μικρό αθλητικό κέντρο στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χίου, όπου 4 νέα γήπεδα θα φιλοξενούν τόσο μαθητές, όσο και όποιον ενδιαφέρεται να αθληθεί καθώς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Αντωνίου, θα είναι ανοικτό για το κοινό.

Να σημειώσουμε ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών του χειμώνα μόνο δύο γήπεδα θα είναι έτοιμα την περίοδο του Πάσχα, ενώ τα υπόλοιπα θα παραδοθούν το καλοκαίρι.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 10/08/2020 - 15:07

Τα συγκεκριμένα ολιγομελή τμήματα που πρέπει να εγκριθούν για την Χίο, για το σχολικό έτος 2020-2021, επισημαίνει με ανακοίνωση της στο υπουργείο Παιδείας η ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου.

Σύμφωνα με το μέλος της Κώστα Καρατζά, αυτό που οι εκπαιδευτικοί ζητούν από το υπουργείο είναι να υπάρχει έγκαιρα η έγκριση  των τμημάτων έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να κανουν τον προγραμματισμό τους πριν την έναρξη τη νέας σχολικής χρονιάς ενώ αναφορικά με τον αριθμό μαθητών που πρέπει να εχει ένα τμήμα για να εγκριθεί ο κ Καρατζάς τόνισε ότι είναι εφικτή η έγκριση του από την στιγμή που είναι μοναδικό στο νησί.

Παράλληλα το μέλος της ΔΑΚΕ ξεκαθάρισε ότι ακόμη και η μη λειτουργία ενός ολιγομελούς τμήματος δεν συνεπάγεται και ταυτόχρονη κατάργηση του καθώς όπως ανέφερε μπορεί την επόμενη  χρονιά να υπάρξει ενδιαφέρον.

«Εμείς τρέχουμε να προλάβουμε καταστάσεις έτσι ώστε να μπορούν οι μαθητές να  προγραμματίσουν τις επιλογές τους» τόνισε ο Κώστας Καρατζάς.

tin_egkrisi_ton_oligomelon_tmimaton_zita_i_dake_kathigiton_hioy