154 αναπληρωτές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία στη Χίο

Δευ, 09/09/2019 - 14:56

Γέμισε με αναπληρωτές δασκάλους και νηπιαγωγούς σήμερα  η Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου και όπως φαίνεται  με το πρώτο κύμα προσλήψεων αναπληρωτών θα καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών,

Αυτό τουλάχιστον επισήμανε στο Ράδιο "Α" ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής, λέγοντας ότι διορίστηκαν 154 αναπληρωτές που αντιστοιχούν στο 80% όσων χρειάζονται.

"Τα πρωινά τμήματα θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως και τα τμήματα ένταξης καθώς και ολοήμερα τμήματα. Θα υπάρξουν ελλείψεις σε κάποια ολοήμερα οι οποίες πιστεύουμε ότι  θα καλυφθούν  με τις επόμενες προσλήψεις αναπληρωτών. Παράλληλα, αύριο στο ΠΥΣΕΕΠ Βορείου Αιγαίου θα αποφασίσουμε για τις προσλήψεις ειδικοτήτων στα σχολεία, όπως νοσηλευτών, ψυχολόγων, λογοπεδικών και βοηθητικού προσωπικού", ανέφερε ο κ. Κελεπερτζής.

Γαι το θέμα των αναπληρωτών ανακοίνωση εξέδοσε ο Σύλλογος Δασκάλων.

Σ' αυτήν σημειώνονται:

"Με τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών (συνολικά περίπου 150 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων προσλήθηκαν στη Χίο) που έγιναν την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019 αλλά και τα 60 περίπου κενά τα οποία μένουν ακόμα ακάλυπτα στο νησί, αποδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη για άμεση πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να αναπληρώνουν τον εαυτό τους! Συνεχίζουν να βιώνουν μια τεράστια αδικία!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου καλεί τη ΔΟΕ να πιέσει την κυβέρνηση να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στους μόνιμους διορισμούς που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.

Όσον αφορά τις προσλήψεις αναπληρωτών στην ΠΕ Χίου, απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά με Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών ώστε να λειτουργήσουν έγκαιρα,  ομαλά και ολοκληρωμένα όλα τα σχολεία."

Σχετικά Άρθρα