182 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σχολεία της Χίου

Καλύπτονται τα περισσότερα κενά λένε οι Δ/ντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου
Τετ, 26/08/2020 - 10:18

Στην πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2020-21 προχώρησε το υπουργείο Παιδείας καλώντας 21.065 εκπαιδευτικούς να αναλάβουν υπηρεσία σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της επικράτειας, ανάμεσά τους και 182 σε σχολεία της Χίου.

Ικανοποιημένοι από το πρώτο "κύμα" προσλήψεων δηλώνουν οι Δ/ντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αριστείδης Κελεπερτζής και Αιμιλιανός Ευαγγελινός, που σε δηλώσεις τους στο alithia.gr ανέφεραν ότι καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των κενών θέσεων, εφόσον παρουσιαστούν όλοι οι προαναφερόμενοι εκπαιδευτικοί, με τον κο Κελεπερτζή να σημειώνει ότι μπορούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να λειτουργήσουν και τα ολοήμερα τμήματα.

Αναλυτικά η Δ/νση Πρωτοβάθμιας είχε ζητήσει 34 αναπληρωτές νηπιαγωγούς και προσλαμβάνεται το σύνολό τους, καθώς και 53 δασκάλους αίτημα που επίσης ικανοποιήθηκε. Για την παράλληλη στήριξη προσλαμβάνονται 26 δάσκαλοι (είχαν ζητηθεί 42) και 5 νηπιαγωγοί (είχαν ζητηθεί 8) και εκτός των εκπαιδευτικών που υπολείπονται στην παράλληλη στήριξη η Δ/νση αναμένει 1 σχολικό νοσηλευτή και 1 βοηθητικό προσωπικό.

Κάλυψη, κατά τον κο Κελεπερτζή υπάρχει και στις ειδικότητες καθηγητών που θα διδάξουν στα δημοτικά (γυμναστές, ξένων γλωσσών, μουσικοί).

Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας στο νησί προσλαμβάνονται 26 αναπληρωτές καθηγητές γενικής παιδείας (είχαν ζητηθεί 42) και σε Οινούσσες και Ψαρά καλύπτεται σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων σε καθηγητές αφού από τους 23 που ζητούνταν προσλαμβάνονται 22 !

Στην παράλληλη στήριξη σε γυμνάσια και λύκεια προσλαμβάνονται 7- κατά 2 λιγότεροι από το σχετικό αίτημα που είχε κατατεθεί στο υπουργείο- ενώ για τη Β' Χίου (Οινούσσες και Ψαρά ) είχαν ζητηθεί 4 και δεν τοποθετήθηκε κανένας, λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών μιας και οι ώρες διδασκαλίας είναι ελάχιστες, όπως τόνισε ο κος Ευαγγελινός.

Στην Ειδική Αγωγή εστάλησαν 4 όσοι και ζητήθηκαν καθώς και ένας συνοδός και 2 υπάλληλοι ειδικής αγωγής.

Σχετικά Άρθρα