296 υποψήφιοι των ΓΕΛ στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών

Κανονικά τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας στα εξεταστικά κέντρα της Χίου
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 14/06/2021 - 08:37

Πρεμιέρα σήμερα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2021 - 2022, καθώς και  σε σχολές που εποπτεύονται από τα υπουργεία Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανό Ευαγγελινό, στις 8.30 το πρωί εστάλησαν τα θέματα για το πρώτο εξεταζόμενο μάθημα, της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Στα εξεταστικά κέντρα της Χίου προσήλθαν 296 υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια, ενώ αύριο οι πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ που θα εξεταστούν και αυτοί στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Βασικός όρος για την προσέλευση των υποψηφίων και των καθηγητών στα εξεταστικά κέντρα είναι η ύπαρξη αρνητικού self test για τον κοροναϊό.

Συνέχεια ενημέρωσης 10.55: 

Στους υποψηφίους δόθηκε από άρθρο του ημερήσιου τύπου με τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο», ενώ τους δόθηκε και κείμενο του Νίκου Γκάτσου με τίτλο «Στον Σείριο» - «Κείμενα της νεότερης λογοτεχνίας (και απόψεις για την ποίηση), Γ. Σπανός κ.ά, 1987».

Το θέμα της έκθεσης ήταν τα δεξιότητες και εφόδια για το μέλλον. 

premiera_panelladikon_exetaseon

Σχετικά Άρθρα