5ο Δημοτικό. Επαιξαν οι μαμάδες... το χάρηκαν τα παιδιά

Πρωτότυπος έξυπνος γιορτασμός Σχολικού αθλητισμού
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 05/10/2015 - 15:41

Βαρβασιομαραθώνιο… οργάνωσε σήμερα το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βαρβασίου στα πλαίσια της σημερινής μέρας Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Πριν την εκκίνηση είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για τα οφέλη του αθλητισμού από τον πρωταθλητή πανελληνιονίκη Χριστόφορο Μερούση, που τιμά το νησί μας σε Πανελλήνιες και όχι μόνο διοργανώσεις με τις διακρίσεις του, πολλές από τις οποίες στην πρώτη θέση.

Εκτός του ιδιότυπου Μαραθωνίου τα παιδιά έπαιξαν στην αυλή του Σχολείου και παράλληλα αθλήθηκαν.

Η πρωτοτυπία των σχολικών δραστηριοτήτων σήμερα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βαρβασίου ήταν ότι μαζί με τα παιδιά αθλήθηκαν και οι γονείς τους, για την ακρίβεια οι… μαμάδες τους, που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα γυμνασμένες και ευλύγιστες. Έτσι μέσα στο γενικό ενθουσιασμό οι ρόλοι αντιστράφηκαν και εκεί που οι μαμάδες χειροκροτούσαν τα παιδιά τους έγινε το αντίθετο με τους μαθητές του 5ου να σχηματίζουν μια δυναμική κερκίδα και να καμαρώνουν τις μαμάδες τους να περνούν μαζί με μια μπάλα έναν κρίκο στα… μέτρα τους.

Ψυχή των ξεχωριστών αθλητικών δραστηριοτήτων του 5ου Δημοτικού Σχολείου η Διευθύντριά του Κατερίνα Κώττη, που στο διάλειμμα του παιχνιδιού… έδωσε το δικό της μήνυμα. “Κανονικά”, μας είπε, “σήμερα είναι μέρα του Εκπαιδευτικού, αλλά μετατράπηκε σε μέρα σχολικών δραστηριοτήτων. Κι έτσι όμως, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, πέρα από τη φαντασία πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι θέλουμε ζωντανά Σχολεία, με ζωντανά παιδιά και κυρίως μέσα από την ομαδικότητα να καταλάβουμε ότι τα δύσκολα θα περάσουν ευκολότερα εφόσον είμαστε ενωμένοι”.

 

 

Σχολικός αθλητισμός στο 5ο Δημοτικό - Τα παιδιά χάρηκαν ομαδικό παιχνίδι

Σχετικά Άρθρα