6θέσια τα Δημοτικά Σχολεία Καλλιμασιάς και Νενήτων, τελεία και παύλα

Καμιά αλλαγή λέει και ο Α. Μιχαηλίδης
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 08/05/2015 - 15:34

Δεδομένη θεωρεί τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων ο Aριστείδης Κελεπερτζής, Προϊστάμενος Α’βάθμιας Εκπαίδευσης. “Γνωρίζω τη φημολογία που υπάρχει”, μας είπε, “αλλά δεν έχει βάση. Εμείς έχουμε τον σχεδιασμό μας και τίποτα δεν μας λέει ότι το Υπουργείο κάνει άλλες σκέψεις. Ίσα - ίσα, που κουβεντιάζεται κεντρικά η μείωση των τμημάτων, οπότε τα συγκεκριμένα Σχολεία είναι εξαθέσια συν του γεγονότος ότι έχουμε και αύξηση μαθητών, αφού το Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς από 64 παιδιά θα έχει την ερχόμενη σχολική χρονιά 70 και των Νενήτων από 66 μαθητές 68.”

Καθησυχαστικός όμως ως προς το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων ως πενταθέσια ήταν το πρωί σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην "Α" και ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης. 

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», διεμήνυσε ο Βουλευτής, αναφορικά με την παρέμβαση του Συλλόγου Δασκάλων που συνδέει την ανάκληση προηγούμενης εγκυκλίου που ζητούσε από τους Διευθυντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης να καταθέσουν προτάσεις - εισηγήσεις για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων, με το μέλλον των συγκεκριμένων σχολείων, καθώς και την αναβάθμιση του σχολείου των Θυμιανών σε 10θέσιο.

Η ανάκληση της εγκυκλίου, είπε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ήταν ένα τεχνικό ζήτημα και θα αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία των σχολείων ως 6θέσια. Θύμισε επίσης ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει δεσμευτεί με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε υποβιβασμούς σχολείων.

Σημειώνουμε ότι τύποις για τα δύο σχολεία υπάρχει απόφαση υποβιβασμού τους σε 5θέσια, της οποίας η εφαρμογή, με άλλη απόφαση, έχει ανασταλεί για ένα έτος, διάστημα που λήγει τον Ιούνιο.

 

A. Κελεπερτζής - Πρ. Α’βάθμιας Εκπαίδευσης - 6θέσια τα Δημοτικά Σχολεία Καλλιμασιάς και Νενήτων

Σχετικά Άρθρα