Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Αφού μαθητές... άλλαξαν ειδικότητα, εγκρίθηκαν και τα υπόλοιπα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 02/10/2018 - 06:08

Αφού μαθητές... άλλαξαν ειδικότητα, εγκρίθηκαν και τα υπόλοιπα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ενωση Τεχνολόγων εκπαιδευτικών σημειώνοντας τα εξής:

Μετά και την δημοσιοποίηση της ΥΑ με Αρ.Πρωτ. 222/1-10-2018 του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων εγκρίνονται τα ολιγομελή τμήματα Τεχνικός Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Γ΄ τάξης στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Χίου και ο τομέας Οικονομίας & Διοίκησης στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Χίου.

   Είναι γεγονός ότι το τρίτο τμήμα, αυτού της ειδικότητας των Οχημάτων της Γ΄ τάξης  του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου, οι υποψήφιοι μαθητές προ του κινδύνου να θεωρηθούν μη εγγραφέντες ζήτησαν να εγγραφούν σε άλλη ειδικότητα! Κάτι ανάλογο που συνέβη και στο ΕΠΑΛ Βροντάδου με τον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης το οποίο για το λόγο αυτό έπαψε να υφίσταται!

    Επιτέλους η δικαίωση για όλους όσους συνέδραμαν στο εγχείρημα έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων στην Χίο ήλθε, μετά από σχεδόν δίμηνο και πολύπονο αγώνα για τα δυο από τα τρία τμήματα που διεκδικούσαμε τελευταία!

   Ως Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όσους συνέδραμαν και συνέβαλαν με τον τρόπο του ο καθένας στον συγκεκριμένο σκοπό.

 

Τελικά δικαιώνονται ακόμη στη χώρα μας όσοι αγωνίζονται για το δίκαιο και ρισκάρουν!

 

Με τιμή

Ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος Β.Α. της Ε.Τ.Ε.

 

Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός

ΕΠΙΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ART DESIGN AND TECHNOLOGY IN THE UNIVERSITY OF MIDDLESEX

Σε ανάλογη ανακοίνωση της τοπικής ΕΛΜΕ επισημαίνονται:

Οι ουσιώδεις και αθόρυβες ενέργειες της ΕΛΜΕ έφεραν αποτέλεσμα. Εγκρίθηκαν τα δύο ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

1) Ειδικότητα "τεχνικός ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου, Γ τάξη 1ου ΕΠΑΛ Χίου

2) Τομέας "διοίκησης & οικονομίας" Β τάξη του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου

 

Νωρίς το απόγευμα ενημερώσαμε τους διευθυντές των δύο σχολείων ότι είχε πάρει υπογραφή η σχετική υπουργική απόφαση και αναμενόταν να λάβει ΑΔΑ και να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Τώρα έχουμε αναρτημένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τη σχετική απόφαση.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 19:34

Εκπαίδευση με εκδηλώσεις στο I love Enlish τον Δεκέμβριο με τις παρακάτω δράσεις; 

Σάββατο 7/12    12:00-14:00 Φτιάχνουμε το «δικό μας» παραμύθι-Μέμορι.

Σάββατο 14/12   12:00-14:00 Εργαστήριο κούκλας- κουκλοθεάτρου.

Σάββατο 21/12   12:00- 14:00 Δίνουμε  λύσεις σε προβλήμματα φίλων μας- Παιχνίδια συναισθηματικής Νοημοσύνης.

 Στόχος των εκδηλώσεων οι «ΓΕΦΥΡΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι «Γέφυρες» είναι ένα πρόγραμμα με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων στην ειδική και γενική εκπαίδευση, που θα πλαισιωθεί με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 13/12 20:15. Πρώτη συνάντηση.

Πρόκειται για διεπιστημονική συζήτηση που θα γίνει στο χώρο του I LOVE ENGLISH, μαζί με την ψυχολόγο Μαρίνα Μποζάνη, τη συγγραφέα-παιδαγωγό Βίκυ Σγουρέλλη και το εκπαιδευτικό προσωπικό του I LOVE ENGLISH με στόχο την ενημέρωση σε καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα που προκύπτουν από την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, την Παρασκευή 13/12 στις 8.15 μ.μ.

Σ' αυτήν την διεπιστημονική συνεργασία, θα αναλυθούν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ των γονέων- εκπαιδευτικών-θεραπευτών- κοινωνικών επιστημόνων.

Θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους γονείς. προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή ενημέρωση και την υπερφόρτωση του μαθητή και την αντιμετώπισής του. Διαχείριση χρόνου – εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λ.π.