Αισιοδοξία στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση για την κάλυψη των κενών θέσεων

Πέμ, 06/09/2018 - 17:04

Τα περισσότερα κενά, που είχε δηλώσει η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου , καλύφθηκαν με τους 122 αναπληρωτές όλων των ειδικοτήτων , σύμφωνα με τον προϊστάμενο Α/θμιας εκπαίδευσης Αριστείδη Κελεπερτζή.

«Τα κενά είναι λιγοστά στα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Χίου ενώ κενές παραμένουν δυο θέσεις εκπαιδευτικών σε Ψαρά και Οινούσσες», ανέφερε ο κ Κελεπερτζής συμπληρώνοντας ότι και αυτά τα κενά θα συμπληρωθούν.

Αύριο Παρασκευή οι αναπληρωτές θα προσέλθουν στην διεύθυνση Α/θμιας εκπαίδευσης  προκειμένου να μάθουν τις σχολικές μονάδες που θα τοποθετηθούν .

Να σημειώσουμε ότι με τις συγκριμένες προσλήψεις θα λειτουργήσουν και τα ολοήμερα σχολεία.

Σε ποσοστό 60% καλύφθηκαν τα κενά στην Δευτερο/θμια εκπαίδευση σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σταύρο Σταυρινούδη, κατά την πρώτη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών.

«Είχαμε 57 κενές θέσεις , με 19 από αυτές να αφορούν την ειδική αγωγή» ανέφερε ο κ.Σταυρινούδης συμπληρώνοντας ότι στην ειδική αγωγή καλύφθηκαν οι 17.

«Σαν ΕΛΜΕ αυτό που ζητάμε είναι η έγκαιρη κάλυψη των κενών θέσεων και φέτος αυτό το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

Ειδικότερα από τα 25 κενά καθηγητών στην Χίο καλύφτηκαν τα 12 ενώ σε Οινούσσες και Ψαρά από τα 13 κενά καλύφθηκαν μόλις τα 4.

«Η κατάσταση για τα δυο ακριτικά νησιά προβληματίζει, ωστόσο θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε και από την κατανομή των θέσεων να τοποθετηθούν στα νησιά καθηγητές στην Β φάση», ανέφερε ο Σταύρος Σταυρινούδης.

Σχετικά Άρθρα