Αισιόδοξο τον άνοιγμα των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 01/02/2021 - 15:48

Ολοκληρώθηκε το πρώτο 4μηνο της σχολικής χρονιάς και σήμερα πραγματοποιήθηκε το δεύτερο άνοιγμα των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έπειτα από σχεδόν 3 μήνες διά ζώσης λειτουργίας στην αρχή και δύο μήνες διά αποστάσεως εκπαίδευσης στην συνέχεια.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιμιλιανός Ευαγγελινός, δήλωσε ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των εκπαιδευτικών και των μαθητών στην τηλεκπαίδευση και συμπλήρωσε ότι ένιωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος με το σημερινό άνοιγμα των σχολείων, καθώς άρχισε η διά ζώσης μάθηση και η κοινωνική επαφή των μαθητών τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους καθηγητές τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα πρώτη ημέρα, μετά την επιστροφή στις τάξεις, κύλισαν όλα ομαλά στις περισσότερες σχολικές μονάδες.

Αναφορικά με τα αιτήματα πολλών σχολείων για χορτοκοπές των αύλειων χώρων τους, κ.α. εργασίες, καθώς και για την παρουσία καθαριστριών, ο κ. Ευαγγελινός είπε ότι όλα τα αιτήματα επιλύθηκαν πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τα καινούργια μέτρα που ελήφθησαν λόγω της πανδημίας, που ήταν οι διαφοροποιήσεις στις ώρες προσέλευσης στο σχολείο και στα κουδούνια των διαλλειμάτων, για την αποφυγή συνωστισμού.

Κλείνοντας δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί των Ψαρών και των Οινουσσών έχουν ήδη υποβληθεί σε repid test, υπενθυμίζοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ότι σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να κάνει το τεστ κορωνοϊού, μπορεί πολύ εύκολα να επισκεφτεί την σελίδα: edu.testing.gov.gr και να συμπληρώσει τα απαραίτητα στοιχεία του.

omali_epanafora_stis_taxeis_se_gymnasia_kai_lykeia

Σχετικά Άρθρα