Ανεπαρκής η κάλυψη των κενών covid στα σχολεία

Καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου
Τετ, 06/04/2022 - 10:24

Την μετακύλιση του έργου εκπαιδευτικών, που βγαίνουν εκτός υπηρεσίας λόγω covid, σε συναδέλφους τους που ήδη υπηρετούν σε σχολικές μονάδες, αντί της τοποθέτησης πρόσθετου προσωπικού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, ζητώντας από τους εκπαιδευτικούς να ενημερώνουν το σωματείο ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που δημιουργείται με ευθύνη της Κυβέρνησης.

Μάλιστα επισημαίνει ότι πρόβλημα υπάρχει και με τις άδειες, μιας και η άδεια covid των αναπληρωτών κόβεται από την ήδη περιορισμένη αναρρωτική άδεια που δικαιούνται.

Αναλυτικά ο Σύλλογος αναφέρει:

"Τη στιγμή που η κατάσταση μέσα στα σχολεία συνεχίζει να γίνεται αφόρητη για τους συναδέλφους και μαθητές λόγω της πανδημίας και της μη κάλυψης των κενών covid από προσωπικό, συνεχίζουν να φτάνουν περιπτώσεις στο Σύλλογό μας με αυθαιρεσίες σε βάρος των δικαιωμάτων των συναδέλφων σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Δεν φτάνει που με ευθύνη της κυβέρνησης η πορεία της πανδημίας έχει αφεθεί στην τύχη της και όλο και περισσότεροι συνάδελφοι νοσούν, που η ακρίβεια ειδικά για τους συναδέλφους που βρίσκονται μακριά από τον τόπο τους χτυπάει κόκκινο, όσοι μένουν στο σχολείο αναγκάζονται με πολύ χειρότερους όρους να σηκώσουν το βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας με πιέσεις της Διεύθυνσης αλλά και κάποιων διευθυντών/προϊσταμένων με επίκληση στο φιλότιμο και στην αυτοθυσία των εκπαιδευτικών, προκειμένου «να μη φανεί το πρόβλημα».

Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, οι συνάδελφοι που βγαίνουν σε άδεια, είτε ειδικού σκοπού λόγω covid, είτε οποιαδήποτε άλλη άδεια, θα έχουν και τύψεις για το τι "αφήνουν πίσω" αφού οι συνέπειες των κενών μιας μακρόχρονης αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής πλέον είναι παραπάνω από ορατές μέσα στα σχολεία. Παράλληλα, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η παραπάνω άδεια covid των αναπληρωτών κόβεται από την ήδη περιορισμένη αναρρωτική άδεια που δικαιούνται.

Να σταματήσει τώρα το σχολείο να βασίζεται στην καλή θέληση των συναδέλφων, που καλύπτουν κάθε είδους κενά μέσα στα σχολεία με "την ψυχή στο στόμα", στηρίζοντας αδιάκοπα τους μαθητές τους. Φτάνει πια! Είναι απαράδεκτο και δεν θα ανεχτούμε άλλο μια τέτοια κατάσταση!

Κανείς μόνος! Τώρα είναι η ώρα για να υψώσουμε τη φωνή. Όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε τέτοια θέση να μην φοβηθούν και να ενημερώνουν το Σωματείο.

Καλούμε τους γονείς και την τοπική κοινωνία συμπαραστάτες στον αγώνα των εκπαιδευτικών για σχολεία χώρους μάθησης, εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης και όχι παιδοφυλαχτηρια.

• Κανείς συνάδελφος να μη δεχτεί να υπερκαλύπτει κενά και θέσεις που δεν είναι στα καθήκοντά του.

• Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας".

Σχετικά Άρθρα