Αντιδρά ο Σύλλογος Δασκάλων στις εξετάσεις τύπου P.I.S.A

Ζητά να γίνει κανονικά αύριο η απεργία για να μην πραγματοποιηθούν
Τρί, 17/05/2022 - 15:20

Στα άκρα η κόντρα εκπαιδευτικών και υπουργείου Παιδείας για τη διεξαγωγή εξετάσεων τύπου "PISA" σε Δημοτικά και Γυμνάσια, που έχουν προγραμματιστεί για αύριο. Χθες η υπουργός, Νίκη Κεραμέως προσέφυγε ξανά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών, καταθέτοντας κατεπείγουσα αγωγή κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης με την οποία ζητά να αναγνωριστεί ως παράνομη και καταχρηστική η κηρυχθείσα απεργία-αποχή από τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα.

Σε τοπικό επίπεδο ο Σύλλογος Δασκάλων καλεί τους εκπαιδευτικούς  να καταδικάσουν τις απαγορεύσεις του Υπουργείου Παιδείας και τους συνδικαλιστικούς φορείς να πάρουν όλα τα μέτρα, ώστε η απεργιακή κνητοποίηση να γίνει κανονικά.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Σε πρωταθλήτρια αγωγών προσπαθεί από ό,τι φαίνεται να ανακηρυχθεί η Υπουργός Παιδείας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καθώς με μια ακόμα προσφυγή, την 4η κατά σειρά,  σέρνει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς και τις κινητοποιήσεις τους. Αυτή τη φορά το Υπ. Παιδείας προσφεύγει ενάντια στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες για την προκηρυγμένη πανελλαδική στάση εργασίας την ημέρα των διαγνωστικών εξετάσεων τύπου P.I.S.A.

Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί πλέον η στάση αυτή του Υπουργείου. Ήταν αναμενόμενη αφού, μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο ξέρει να αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών σωματείων, συνεχίζοντας τον ολισθηρό και αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Χρησιμοποιούν ξανά τον αυταρχισμό, επικαλούμενοι τον αντισυνδικαλιστικό – αντιαπεργιακό νόμο Χατζηδάκη, για να περάσουν τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια, για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και τις δίκαιες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, να περάσουν δια πυρός και σιδήρου την αντιδραστική τους πολιτική.

Δε θα τους το επιτρέψουμε. Οι απαγορεύσεις δεν πρόκειται να περάσουν!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά!

Καλούμε τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Π.Ε., τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να καταδικάσουν τις απαράδεκτες απαγορεύσεις του Υπουργείου Παιδείας. Να πάρουν όλα τα μέτρα, ώστε η απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 18/5, ενάντια στις διαγνωστικές εξετάσεις τύπου P.I.S.A., να πραγματοποιηθεί κανονικά."

Σχετικά Άρθρα