Απεργία των Καθηγητών τη Δευτέρα και κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΛΜΕ
Παρ, 08/10/2021 - 07:00

«Το ΥΠΑΙΘ μετά τη συντριπτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ την προηγούμενη σχολική χρονιά, νομοθέτησε πρωτοφανείς απειλές για κυρώσεις, ελπίζοντας στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών για να σταματήσουν την απεργία» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Χίου.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Όταν συνειδητοποίησε ότι ο κλάδος δεν σκύβει το κεφάλι ούτε υπό την έωλη απειλή των κυρώσεων αποφάσισε να σύρει και πάλι τον κλάδο στα δικαστήρια για να απαγορεύσει το δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία.

Μετά τις απανωτές ήττες του, έφτασε δε στο σημείο να δώσει εντολή στην αστυνομία να απαγορεύσει ακόμα και την ειρηνική διαδήλωση των εκπαιδευτικών και να τους επιτεθεί με αύρες, χημικά και βία. Ταυτόχρονα, επιστράτευσε τα συστημικά ΜΜΕ, προκειμένου να κατασυκοφαντήσει τους εκπαιδευτικούς.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που αντέδρασαν και αντιδρούν στην ολομέτωπη επίθεση δέχεται ο κλάδος και το δημόσιο σχολείο.

Τους συναδέλφους που δε φοβήθηκαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι στις κυβερνητικές απειλές και μαζικά συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, οδηγώντας το υπουργείο σε μια «ομολογία» ήττας προσφεύγοντας εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα στα δικαστήρια προκειμένου να βγει η απεργία μας καταχρηστική.

Αποδεικνύεται δυστυχώς για άλλη μία φορά ότι το κράτος είναι αποτελεσματικό και ταχύτατο όταν είναι να χτυπήσει τα δημοκρατικά δικαιώματα όποιου τολμήσει να  σηκώσει το κεφάλι.

Την προσεχή Δευτέρα η ΟΛΜΕ (με την ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ) και η ΔΟΕ κήρυξαν 24ωρη απεργία ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, στην κατασυκοφάντηση του κλάδου, στον πρωτοφανή αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την καταστολή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν :

• Με τη συμμετοχή τους αύριο στην απεργία –αποχή μέσα στους Σ.Δ.

• Τη μαζική συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 11/10

• Μια δυναμική απάντηση στις μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ και  στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης του αγώνα μας

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΔΕ - ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 12:00».

           

Σχετικά Άρθρα