Χίος, Σάββατο 20 Απριλίου

Από το ΕΠΑΛ... στον εργοδότη

Μια τάξη μαθητείας στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου
Παρ, 19/10/2018 - 16:02

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, γνωστοποίησε την απόφασή του για τη  λειτουργία  των  τμημάτων  ειδικότητας  «Μεταλυκειακού  έτους  -  Τάξης μαθητείας»  στα ΕΠΑ.Λ. Β. Αιγαίου, στην οποία περιλαμβάνεται και ένα τμήμα στο ΕΠΑΛ Χίου και ειδικότερα εκείνο του Υπαλληλου Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών.

Τα τμήματα του «Μεταλυκειακού έτους-Τάξης μαθητείας» περιόδου 2018-2019 ξεκινούν  στις 23/10/2018 και κατόπιν ενημέρωσης των μαθητευομένων από τα ΕΠΑ.Λ.

Οι συμβάσεις των μαθητευομένων με τους εργοδότες θα πρέπει να υπογραφούν από την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 μετά από συνεννόηση

των μαθητευομένων με το ΕΠΑ.Λ. και τον εργοδότη.

Κατά   την   έναρξη   λειτουργίας   των   τμημάτων   οι   μαθητευόμενοι   θα   συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο (microdata) βάσει προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε κάθε

περίπτωση πριν από την υπογραφή της σύμβασης Μαθητείας.

Για  πληροφορίες  για  την  εφαρμογή  του  Μεταλυκειακού  Έτους-Τάξης  Μαθητείας  στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μπορείτε να επικοινωνείτε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με την

Π.Δ.Ε.  Βορείου  Αιγαίου  στο  τηλέφωνο  2251048167,  τη  Δ.Δ.Ε.  Λέσβου  στο  τηλέφωνο 2251048240,  τη  Δ.Δ.Ε.  Χίου  στο  τηλέφωνο  2271044816,  τη  Δ.Δ.Ε.  Σάμου  στο  τηλέφωνο

2273021342   

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 19/04/2019 - 18:29

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, βράβευσε σήμερα τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Χίου για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρόγραμμα “Blog Your Heritage – Ο πολιτισμός μας στο ιστολόγιο”, που αποτέλεσε μια συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές έγιναν bloggers και δημιούργησαν τον δικό τους ιστότοπο με φαντασία, ζήλο και καινοτομία. Ένας μικρός αμφορέας σχεδιασμένος και τυπωμένος από 3D εκτυπωτή του σχολείου, δόθηκε δώρο στον Δήμαρχο ως ένα μικρό δείγμα της εργασίας τους.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές για την πρωτοβουλία και την προσπάθειά τους, τονίζοντας ότι η συμμετοχή τους σε τέτοιες δράσεις διευρύνει τους ορίζοντες, τις γνωριμίες και τις γνώσεις τους. Παράλληλα υποστήριξε, ότι η Τεχνολογική Εκπαίδευση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξης της οικονομίας.

Ο πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών κ. Αλέκος Αντωνίου τόνισε ότι ήταν μια πολύ δημιουργική χρόνια, όπου η χιώτικη εκπαιδευτική κοινότητα υπήρξε εξαιρετικά δραστήρια με πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε πολλά σχολεία του νησιού μας.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές ενημερώθηκαν για τη στήριξη της λειτουργίας εξεταστικού κέντρου στο νησί μας για προφορική εξέταση των μαθητών ΕΠΑΛ στις πανελλήνιες εξετάσεις, κατά αντιστοιχία με τα Γενικά Λύκεια, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση της μετακίνησης. Ο Δήμαρχος Χίου με επιστολή του, έθεσε το ζήτημα στο ΥΠΠΕΘ.