Χίος, Σάββατο 23 Μαρτίου

Από μικροί στη... διαδήλωση

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 31/01/2018 - 14:29
Μαθητές 11ου Δημοτικού Σχολείου

Αν δεν έβγαινε ο κόσμος στους δρόμους για το όνομα της Μακεδονίας, κάτι που δεν έκανε ούτε στα μνημόνια, ούτε στην δήμευση του σπιτιού του με τον ΕΝΦΙΑ, ούτε τώρα στις κατασχέσεις των σπιτιών, πιστεύετε ότι θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που θα δούμε; 

Ε, οι πιτσιρικάδες, που "πιάνουν πουλιά στον αέρα" το έπιασαν το μήνυμα. Ετσι σήμερα οι μικροί μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου, που περιδιάβαιναν την Απλωταριά, για να πάνε μια εκπαιδευτική επίσκεψη, ήθελαν πιό... προωθημένα πράγματα. Ετσι βαδίζοντας στην γραμμή φώναζαν όλοι μαζί εν χορώ, δίκην συνθήματος: "O λαός απαιτεί να μας πάτε εκδρομή".

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 22/03/2019 - 15:16

Με στίχους του Ρήγα Φεραίου, αναφορές στα κείμενα του Ιωάννη Μακρυγιάννη και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Βροντάδου, γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 22/03/19, στην αίθουσα εκδηλώσεων της πτέρυγας «Σταμάτης Κριμιζής», με την νέα γενιά να τιμάει και να θυμάται τους ήρωες του 1821, τονίζοντας ότι «οι ήρωες δεν είναι διαφορετικοί άνθρωποι από μας».

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου τιμήθηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα και με κατάθεση στεφάνων.

mathitiki_giorti_gia_tin_25i_martioy