Ασφαλής επαγγελματική διέξοδος τα ΕΠΑΛ

ΠΤΥΧΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 22/05/2018 - 15:04

Ξεκίνησαν ο εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια, και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Χίου Κώστα Βούκουνα, όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ηλεκτρονική εγγραφή μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του σχολείου.

Αναφερόμενος στον εκπαιδευτικό ρόλο των ΕΠΑΛ,ο κ. Βούκουνας τόνισε ότι δίνουν την δυνατότητα επαγγελματικής σταδιοδρομίας με τίτλο πτυχίου χωρίς να είναι υποχρεωτική η φοίτηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου, λειτουργούν 7 ειδικότητες ,ενώ αναφορικά με τα ολιγομελή τμήματα ο κ. Βούκουνας τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά πιστεύει ότι το Υπουργείο θα αντιμετωπίσει με «άλλο τρόπο» την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας και  έτσι δεν θα χρειαστεί να κλείσει κάποιο τμήμα.

«Πέρσι το παλέψαμε και αναγνώρισαν στο Υπουργείο την ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών», ανέφερε ο διευθυντής του 1ο ΕΠΑΛ.

Μια άλλη ιδιαιτερότητα των Επαγγελματικών Λυκείων είναι ο θεσμός της μαθητείας,  που λειτουργεί από πρόπερσι στο ΕΠΑΛ.«Ένας άνεργος πτυχιούχος μας μπορεί να ενταχθεί στο 4ο έτος φοίτησης που περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση με μισθό αλλά και πιστοποίηση του πτυχίου», ανέφερε ο κ Βούκουνας, συμπληρώνοντας ότι ο μαθητής-εργαζόμενος θα παρακολουθεί σχολικό μάθημα μόνο μια μέρα την εβδομάδα.

kostas_voykoynas_gia_diexodo_epal_kai_thesmo_mathiteias

Σχετικά Άρθρα