Με... εθελοντισμό η πρεμιέρα των πανελλαδικών στα ΕΠΑΛ

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 01/06/2023 - 10:18

Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών άνοιξε σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Στο ΕΠΑΛ της Χίου, που είναι το μοναδικό εξεταστικό κέντρο, όπως είπε στο alithia.gr ο Διευθυντής του, Κ. Βούκουνας, προσήλθαν 120 από το σύνολο των 140 υποψηφίων, ενώ 18 υποψήφιοι ταξίδεψαν στην Αθήνα για να εξεταστούν προφορικά, ως φυσιώς αδύνατοι.

Αύριο παίρνουν τη σκυτάλη οι υποψήφιοι οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) με την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).

Το θέμα το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν οι φετινοί υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας αφορά τις μορφές εθελοντικών δράσεων μέσα από τις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν σύγχρονα προβλήματα και τους τρόπους με τους οποίους το σχολείο μπορεί να συμβάλει στην καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού στους νέους.

Τα θέματα περιελάμβαναν δύο κείμενα, αρχικά ένα Διασκευασμένο απόσπασμα από ψηφιακό αποθετήριο ακαδημαϊκών εργασιών, με τίτλο τα οφέλη του εθελοντισμού και ένα εισαγωγικό σημείωμα Μπέρτολτ Μπρεχτ, ποιήματα, Αθήνα 1992με τίτλο: "Καταφύγια για τη νύχτα".

me._ethelontismo_i_premiera_ton_panelladikon_sta_epa.l

Σχετικά Άρθρα