Δεν θα κάνει τον Γύρο της Αμανής η μαθήτρια από τα Χάλανδρα

Άμεση λύση υποσχέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 18/09/2018 - 14:58
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Άμεση λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με τη μεταφορά μαθήτριας από τα Χάλανδρα στο Γυμνάσιο - Λ.Τ. της Βολισσού, υποσχέθηκε στους γονείς της και στην ίδια, το πρωί σε συνάντηση που είχε μαζί τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Η μαθήτρια της Α’ Λυκείου, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Ράδιο “Α” ο Δ/ντής του Σχολείου, Σωτήρης Παραδείσης, δεν πηγαίνει όλες αυτές τις ημέρες στο σχολείο γιατί ως “λύση” της προτάθηκε να μετακινείται με το λεωφορείο, κάνοντας τον γύρο της Αμανής, που πρακτικά σημαίνει διαδρομή 1,5 ώρας αντί των 15 λεπτών που θα έκανε από Χάλανδρα προς Βολισσό απ’ευθείας.

Ο ίδιος κάλεσε τους υπευθύνους να βρουν λύση, ικανοποιώντας το δικαίωμα της μαθήτριας - δεν υπάρχουν, είπε, μαθητές Α’ και Β’ κατηγορίας- να πηγαίνει στο σχολείο που έχει επιλέξει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος το Γυμνάσιο - Λ. Τ. της Βολισσού έχουν μόλις 11 μαθητές (συμπεριλαμβανομένης και τη συγκεκριμένης μαθήτριας από τα Χάλανδρα), πρόκειται για ιστορικό αρνητικό ρεκόρ στην 60χρονη ιστορία του σχολείου και δεν θα λειτουργήσουν δύο τάξεις, ελλείψει μαθητών, η Α’ και η Β’ Γυμνασίου.

Από την πλευρά του ο κ. Κάρμαντζης δεσμεύτηκε για την τακτοποίηση του ζητήματος, λέγοντας ότι προτάσσει το δίκαιο της μαθήτριας και την αναγκαιότητα στήριξης του σχολείου της Βολισσού, γι’αυτό και παρά τις όποιες δυσκολίες - λόγω του υφιστάμενου  νομοθετικού πλαισίου- σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ, θα φροντίσουν άμεσα να ξεκινήσει η μεταφορά της από τα Χάλανδρα απευθείας στην Βολισσό.

Σημειώνεται ότι ο ταξιτζής που μέχρι πέρσι κάλυπτε τη συγκεκριμένη μεταφορά, μετανάστευσε στην Αμερική, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από άλλο επαγγελματία να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, οπότε το ΚΤΕΛ πρέπει να καλύψει αλλιώς τη συγκεκριμένη μεταφορά με την οποία εξυπηρετούνταν επίσης η μετακίνηση, από και προς το δημοτικό σχολείο της Βολισσού , δύο μαθητών από τα Κουρούνια .

Σχετικά Άρθρα