Χίος, Δευτέρα 19 Αυγούστου

Δενδροφύτευση από μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Δελτίο Τύπου
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 02/03/2017 - 15:32

Στις 22-2 -2017 η Γ  τάξη  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου με τις υπεύθυνες των τμημάτων (Γ1 , Γ2)  δασκάλες τους,  Καλαγκιά  Ελένη και  Μπουγδάνου  Ελένη πραγματοποίησαν  δεντροφύτευση  στη θέση «Βοήθεια». Αρχικά ορίστηκε η συνάντηση με τους  αρμόδιους στο νερό –βρύση  της ομώνυμης περιοχής. Εκεί τους υποδέχτηκε ο κ. Φλιούκας  (υπεύθυνος) και δύο υπάλληλοι του δασαρχείου. Στη συνέχεια ανέβηκαν από μονοπάτι στη θέση όπου θα γινόταν η  δεντροφύτευση. Ενημερώθηκαν από τον κ. Φλιούκα  και εμβάθυναν τις έννοιες του δάσους , της χλωρίδας , της πανίδας (συσχέτισης μεταξύ τους), της τροφικής  αλυσίδας, του οικοσυστήματος, τις ωφέλειες και τους εχθρούς του δάσους. Επίσης έγινε διάκριση των φυτών σε (δέντρα- θάμνους- πόες, κωνοφόρα-πλατύφυλλα). Πληροφορήθηκαν ακόμα για τα φυτά που ευδοκιμούν στον τόπο μας και παρακολούθησαν πώς φυτεύουμε  δέντρα. Τα παιδιά πήραν σκαπτικά εργαλεία , έσκαψαν λάκκους φύτεψαν δεντράκια. Ευχαριστήθηκαν με την ενασχόλησή τους με τη γη.  Κατανόησαν και πρακτικά τη δυσκολία του σκαψίματος  και τις δυσκολίες του πετρώδους εδάφους. Γνώρισαν από κοντά ζώα και φυτά του συγκεκριμένου οικοσυστήματος . Χάρηκαν και ικανοποιήθηκαν από το έργο τους . Έδωσαν υπόσχεση να ξαναγυρίσουν στο πεδίο για να παρατηρήσουν την ανάπτυξη των δέντρων τους και να τα ποτίσουν σε ένα περίπου μήνα αργότερα. Τέλος ευχαρίστησαν τον κ. Φλιούκα  και τους δύο υπαλλήλους του δασαρχείου για την εποικοδομητική περιήγηση στο δάσος, τη βοήθεια στη δεντροφύτευση καθώς και την πλήρη ενημέρωση σύμφωνη με την ηλικία τους μεταδίδοντάς τους την αγάπη τους για τα δέντρα και το περιβάλλον γενικότερα.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 08/08/2019 - 14:59

Μικρότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ο μέχρι στιγμής αριθμός των σπουδαστών πουκατέθεσαν αιτήσεις εγγραφής  στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, σύμφωνα με τον διοικητή της Γιάννη Μάργαρη.

Οι  αιτήσεις εγγραφων  φέτος έφτασαν τις 163  αιτήσεις, αριθμός μειωμένος σε σχέση με την περσινή χρόνια που έφτασαν τις 227.

«Εκτιμώ ότι η μείωση οφείλετε στην λειτουργία, για πρώτη χρονιά, της ΑΕΝ Καλύμνου», ανέφερε ο κ. Μάργαρης καθώς ένας αρκετά μεγάλος αριθμός υποψήφιων σπουδαστών που κατέθεταν μέχρι πρότινος αίτηση υποψηφιότητας στην Χίο, προέρχονταν από το Νότιο Αιγαίο.

Παράλληλα φέτος, σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΕΝ είναι η τελευταία χρονιά που γίνονται δεκτοί σπουδαστές με απολυτήριο Λυκείου.