Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Δενδροφύτευση από μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Δελτίο Τύπου
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 02/03/2017 - 15:32

Στις 22-2 -2017 η Γ  τάξη  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου με τις υπεύθυνες των τμημάτων (Γ1 , Γ2)  δασκάλες τους,  Καλαγκιά  Ελένη και  Μπουγδάνου  Ελένη πραγματοποίησαν  δεντροφύτευση  στη θέση «Βοήθεια». Αρχικά ορίστηκε η συνάντηση με τους  αρμόδιους στο νερό –βρύση  της ομώνυμης περιοχής. Εκεί τους υποδέχτηκε ο κ. Φλιούκας  (υπεύθυνος) και δύο υπάλληλοι του δασαρχείου. Στη συνέχεια ανέβηκαν από μονοπάτι στη θέση όπου θα γινόταν η  δεντροφύτευση. Ενημερώθηκαν από τον κ. Φλιούκα  και εμβάθυναν τις έννοιες του δάσους , της χλωρίδας , της πανίδας (συσχέτισης μεταξύ τους), της τροφικής  αλυσίδας, του οικοσυστήματος, τις ωφέλειες και τους εχθρούς του δάσους. Επίσης έγινε διάκριση των φυτών σε (δέντρα- θάμνους- πόες, κωνοφόρα-πλατύφυλλα). Πληροφορήθηκαν ακόμα για τα φυτά που ευδοκιμούν στον τόπο μας και παρακολούθησαν πώς φυτεύουμε  δέντρα. Τα παιδιά πήραν σκαπτικά εργαλεία , έσκαψαν λάκκους φύτεψαν δεντράκια. Ευχαριστήθηκαν με την ενασχόλησή τους με τη γη.  Κατανόησαν και πρακτικά τη δυσκολία του σκαψίματος  και τις δυσκολίες του πετρώδους εδάφους. Γνώρισαν από κοντά ζώα και φυτά του συγκεκριμένου οικοσυστήματος . Χάρηκαν και ικανοποιήθηκαν από το έργο τους . Έδωσαν υπόσχεση να ξαναγυρίσουν στο πεδίο για να παρατηρήσουν την ανάπτυξη των δέντρων τους και να τα ποτίσουν σε ένα περίπου μήνα αργότερα. Τέλος ευχαρίστησαν τον κ. Φλιούκα  και τους δύο υπαλλήλους του δασαρχείου για την εποικοδομητική περιήγηση στο δάσος, τη βοήθεια στη δεντροφύτευση καθώς και την πλήρη ενημέρωση σύμφωνη με την ηλικία τους μεταδίδοντάς τους την αγάπη τους για τα δέντρα και το περιβάλλον γενικότερα.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 05/06/2020 - 06:27

Αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και η ΕΛΜΕ διοργανώνουν συγκέντρωση, που υποστηρίζει και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τρίτη, 9 Ιουνίου, στις 12 μ.μ. κάτω από τον Οίκο Χίου Διδασκάλου.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

ΤΡΙΤΗ 9 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΩ:

  • Γιατί δε δέχομαι να βάλει κάμερες η κυβέρνηση στις αίθουσες, να παγιωθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Γιατί θέλω να προστατεύσω την παιδαγωγική σχέση με τους μαθητές μου, αλλά και τα προσωπικά μας δεδομένα. Η σχολική τάξη δεν είναι ριάλιτι!
  • Γιατί η Κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση ένα ακόμη αντιδραστικό – αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα των προηγούμενων κυβερνήσεων που τσακίζουν τα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα.
  • Γιατί με το πολυνομοσχέδιο, αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα σε 25 παιδιά όταν οι ίδιες οι εξελίξεις και εν μέσω πανδημίας δικαιώνουν το αίτημα για 15 παιδιά σε Νηπιαγωγείο και Α-Β Δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες. Κάθε άλλη ρύθμιση είναι επικίνδυνη τόσο για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και για τα μορφωτικά δικαιώματα.
  • Γιατί είμαι ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στο περιεχόμενο του Σχολείου, με την εισαγωγή του μαθήματος των Αγγλικών από το Νηπιαγωγείο, τα «εργαστήρια δεξιοτήτων», αντί να ενισχύεται η ολόπλευρη μόρφωση ώστε να μπορούν να καλλιεργηθούν οι διάφορες ικανότητες των μαθητών.
  • Γιατί ΤΩΡΑ είναι αναγκαίο να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τα κενά σε όλη την επικράτεια σε γενική και ειδική αγωγή. Να μην παγιωθεί ο ν. Γαβρόγλου που οδηγεί στο συνεχές κυνήγι προσόντων, που τσακίζει την προϋπηρεσία και εισάγει νέες τιμωρητικές διατάξεις.
  • Γιατί η «αριστεία» τους, αφορά τους λίγους, οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων.
  • Γιατί το «αποκεντρωμένο» σχολείο σημαίνει το ολοκληρωτικό πέρασμά του στους Δήμους, δηλαδή χειροτέρευση των όρων λειτουργίας των σχολείων αλλά και των εργασιακών μας σχέσεων.
  • Γιατί η αντιδραστική αξιολόγηση θέλει τον εκπαιδευτικό να υλοποιεί όλες τις παραπάνω κατευθύνσεις! Να δουλεύει για την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, να ψάχνει οικονομικούς πόρους για το σχολείο, να κρίνεται από τις επιδόσεις των μαθητών και την οικονομική συνδρομή των γονιών.
  • Γιατί η Κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων! Κρύβεται και δεν παίρνει κανένα μέτρο (μονιμοποίηση καθαριστριών, αναλώσιμα, κλπ) βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ, ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Για μια ζωή με δικαιώματα! Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και οι αντιλαϊκοί νόμοι που πάρθηκαν εν μέσω πανδημίας!

 

Απεργώ και συμμετέχω στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια γιατί εκεί είναι η δύναμή μου!

Ό,τι έχουμε καταφέρει το έχουμε πετύχει με τους αγώνες μας. Το αποδείξαμε με τα μαχητικά συλλαλητήρια που οργανώθηκαν τόσο μέσα στην πανδημία όσο και στη συνέχεια. Το αποδείξαμε με την σχεδόν καθολική άρνηση των σχολείων να τοποθετήσουν κάμερες μέσα στην τάξη.

Η απόσυρση κάποιων διατάξεων, π.χ. ηλικιακό όριο στα ΕΠΑΛ, έγιναν κάτω από τη δική μας πίεση. Κανένας εφησυχασμός! Θα επανέλθουν σε νέα νομοσχέδια στο μέλλον. Θα απαντήσουμε ξανά πιο μαζικά και δυναμικά!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

ΣΤΙΣ 12:00 ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ!