Διαμαρτυρία από την ΕΛΜΕ για τις αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 21/01/2021 - 10:24

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ  ζητά με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χίου, εκπρόσωποι της οποίας σήμερα στη 1 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά την ΕΛΜΕ Χίου το νομοσχέδιο «βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν».

Επίσης καυτηριάζει το γεγονός ότι κάποιες από τις αλλαγές θα ισχύσουν και για τους φετινούς μαθητές της Γ' Λυκείου.

«Είναι πρωτοφανές», αναφέρει, «να θεσπίζονται αλλαγές για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη μέση της σχολικής χρονιάς και αυτές να εφαρμόζονται για την τρέχουσα Γ' Λυκείου, αδιαφορώντας  για την ψυχολογική φόρτιση των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις, που ειδικά φέτος επιβαρύνονται επιπλέον και από τις συνέπειες της πανδημίας».

Συγκεκριμένα η ΕΛΜΕ Χίου ζητά:

  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές αίθουσες, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές ανά τμήμα.
  • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι μετάθεση αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
  • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Να στηριχθούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

ohi_sto_neo_nomoshedio_gia_tin_eisagogi_sta_aei

Σχετικά Άρθρα