Έγκαιρη καταβολή... αλλά λειψές οι δόσεις για τα σχολεία

Μέσα σε μια 5ετία -70% στις επιχορηγήσεις για τα λειτουργικά
Πέμ, 08/09/2016 - 15:38

Ούτε τα μισά χρήματα απ’αυτά που ελάμβανε πριν από 10 χρόνια δεν παίρνει πια ο Δήμος Χίου προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

Μπορεί στα θετικά της καταβολής της χρηματοδότησης να χρεώνεται η χρονική συνέπεια – ήδη έχει αναγγελθεί η 3η δόση από το Υπουργείο και μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Οκτώβρη εκτιμάται ότι θα δοθεί στα σχολεία από το δήμο- όμως την τελευταία 5ετία η μείωση των κονδυλίων είναι της τάξεως του 70%.

«Το 2005 – 2006 όταν ήμουν πάλι αντιδήμαρχος παιδείας για τα 43 σχολεία του τότε δήμου Χίου λαμβάναμε 960.000 ευρώ και τώρα για τα 97 που υπάρχουν σε όλο το νησί η χρηματοδότηση ανέρχεται στα 430.000 ευρώ.», ανέφερε ο Γιώργος Παπαδόπουλος λέγοντας ότι προκειμένου να τα βγάλουν πέρα τα σχολεία ο δήμος έχει αναλάβει την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος και μέσω δωρεών εξασφαλίζεται η μισή σχεδόν ποσότητα πετρελαίου που χρειάζονται.

Αντίστοιχα περικοπές έχουν γίνει και στα κονδύλια για τις επισκευαστικές εργασίες στα σχολικά κτήρια, που φέτος περιορίζονται στο κόστος των 100.000 ευρώ, με τις εργασίες στους εξωτερικούς χώρους (σκεπές κ.λ.π.) – όπως είπε-  να έχουν ολοκληρωθεί στην πλειονότητά τους μέσα στο καλοκαίρι και οι υπόλοιπες να έχουν χρόνο περαίωσης μέχρι και το Δεκέμβρη.

Ο κ. Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» επανέλαβε την αναγκαιότητα κατασκευής του νηπιαγωγείου Νεοχωρίου, καταφερόμενος της διοίκησης του ΟΣΚ και του Υπουργείου Παιδείας για την προσπάθεια ακύρωσης του δεύτερου κατά σειρά διαγωνισμού που έγινε για το έργο στις 26 Απριλίου.

«Αν είναι ανίκανοι να πάνε στο σπίτι τους», τόνισε ο Αντιδήμαρχος ο οποίος για το θέμα έχει ενημερώσει τους δύο βουλευτές, με τον κυβερνητικό να κάνει παραστάσεις στον ΟΣΚ και εκείνο της αντιπολίτευσης να έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή.

Σχετικά Άρθρα