Ειδικό Σχολείο: Μικροαλλαγές στο χώρο και στο βάθος μεταστέγαση εξετάζει η Δημοτική Αρχή

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 06/10/2022 - 13:25

Μικροαλλαγές στον χώρο που στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο Χίου είναι το πρώτο βήμα για την αποσυμφόρηση του χώρου που αποφασίστηκε μετά την επιτόπια επίσκεψη στο χώρο.

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης  έγινε επιτόπια επίσκεψη από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη, κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Χίου, την προϊστάμενη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Καίτη Στρατάκη και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε μια κοινή προσπάθεια  εξεύρεσης λύσης, έστω και προσωρινής.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ξενάκη, ως πρώτο μέτρο συζητήθηκε το ενδεχόμενο να γίνουν οι μικροαλλαγές στο κτίριο, έτσι ώστε να υπάρχει  περισσότερος ωφέλιμος χώρος για τα παιδιά, με τον ίδιο να τονίζει ότι αυτό αποτελεί μια προσωρινή λύση μέχρι την μεταστέγαση του σχολείου.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών τόνισε ότι έχει γίνει ήδη επικοινωνία με ιδιώτη, που διαθέτει ιδιόκτητο χώρο (350 τμ)  στην περιοχή του Βαρβασίου, έτσι ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταστέγασης, αφού νοικιαστεί από τον Δήμο Χίου, είτε του Ειδικού Σχολείου είτε άλλης δομής που λειτουργεί τώρα στο κτίριο.

«Εξετάζουμε κάθε πρόταση και σκέψη έτσι ώστε να δώσουμε τον απαιτούμενο χώρο στα παιδιά του Ειδικού Σχολειού να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους μέχρι την ανέγερση του νέου Ειδικού Σχολείου μέσα στην επομένη πενταετία», ανέφερε ο κ Ξενάκης.

 

 

eidiko_sholeio_mikroallages_sto_horo_kai_sto_vathos_metastegasi

Σχετικά Άρθρα