Εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Χίου στην Ιταλία

Τετ, 04/10/2023 - 15:19

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Overcoming Disabilities and Enforce Social Inclusion via 3D printing”, το οποίο συντονίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι σχολεία της Ελλάδας, της Ιταλία και της Φιλανδίας, αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Χίου ταξίδεψε στην πόλη Sarzana της Ιταλίας και στο ISA13 Instituto Comprensivo Sarzana, από τις 25 - 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στα 2nd Transnational Project Meeting και 2nd Teaching and Learning Actιvities, κατά τη διάρκεια των οποίων γνώρισαν την πολιτική των άλλων κρατών για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μυήθηκαν στον κόσμο της 3D εκτύπωσης και εκπαιδεύτηκαν στη χρήση τόσο των 3D pens όσο και σχεδιαστικών προγραμμάτων (π.χ. “blender”) για 3D εκτυπωτές. Ακόμα, το σχολείο  παρουσίασε προτεινόμενες πρακτικές αναφορικά με τη χρήση της 3D εκτύπωσης, με στόχο την αξιοποίησή της στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στην κοινωνική τους ενσωμάτωση. Επίσης, συζητήθηκε η  πορεία του προγράμματος και σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη δήμαρχο της Sarzana, Dr Cristina Ponzanelli, και να ξεναγηθούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ακόμα, επισκέφθηκαν και δείπνησαν στο “Luna Blu” της La Spezia, κέντρο όπου διαβιούν και εργάζονται άτομα με αυτισμό. Τέλος, επισκέφθηκαν καν τη γραφική παραθαλάσσια πόλη Lerici.

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το σχολείο ευχαριστεί  τους Ιταλούς εταίρους για την τόσο ζεστή φιλοξενία τους.

Σχετικά Άρθρα