ΕΛΜΕ Χίου: Πρόσληψη καθηγητών χωρίς αντικείμενο εργασίας!

Την ώρα που υπάρχουν κενά σε άλλες ειδικότητες
Πέμ, 13/01/2022 - 10:47

Άλλες ειδικότητες καθηγητών έχουν ανάγκη τα σχολεία μας, άλλες οργανικές θέσεις ζητά να καλύψει το υπουργείο παιδείας!

Την παραπάνω σοβαρή καταγγελία κάνει η ΕΛΜΕ Χίου, που με έγγραφό της προς το υπουργείο επισημαίνει ότι για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, φαίνεται ότι υπάρχουν δύο  κενές οργανικές θέσεις Ειδικής Αγωγής.

Η μία αφορά την ειδικότητα ΠΕ04.02 (Χημικού) και η δεύτερη την ειδικότητα ΠΕ84 (Ηλεκτρονικών Μηχανικών), όμως -όπως σημειώνει η Ένωση των Καθηγητών- από τα κενά που έχουν αποτυπωθεί μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν ανάγκες για τις συγκεκριμένες αλλά για άλλες ειδικότητες.

Σ'αυτήν την περίπτωση, όπως σχολιάζει "αν κάποιοι συνάδελφοι προσληφθούν δε θα έχουν αντικείμενο εργασίας στην Ε.Ε. Συνεπώς θα είναι αδύνατον να τοποθετηθούν σε οργανική θέση για την οποία θα προσληφθούν".

Η ΕΛΜΕ αναφέρεται στην υπ' αριθμ. πρωτ. 2289/Ε1/11-1-2022 (ΦΕΚ 1/τ. ΑΣΕΠ/11-1-2022, ΑΔΑ: 65Μ846ΜΤΛΗ-Γ3Γ) υπουργική απόφαση, και την υπ’ αριθμ. πρωτ. 3563/Ε1/12-1-2022 (ΑΔΑ: ΨΛΡΜ46ΜΤΛΗ-ΞΝΛ) πρόσκληση με την οποία καλούνται να υποβάλλουν αίτηση - δήλωση προτιμήσεων περιοχών, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να διοριστούν σε κενές οργανικές θέσεις των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Η Ένωση ζητά να μάθει με  ποια λογική το υπουργείο εξήγγειλε κενά σε αυτές τις ειδικότητες και διευκρινίζει τέλος, ότι  είναι υπέρ του μαζικού διορισμού εκπαιδευτικών, όμως πρέπει να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες στα σχολεία όπως αυτές αποτυπώνονται από τη ΔΔΕ.

Σχετικά Άρθρα