Χίος, Κυριακή 25 Αυγούστου

Ένα διαφορετικό... μάθημα από τον Sam Chekwas

Τετ, 12/11/2014 - 16:25

Όπως ενημερώνει η Ένωση Ομογενών Χίου, ο φιλέλληνας, Sam Chekwas, κατά την παραμονή του στη Χίο, εκτός από την ομιλία που έγινε με πρωτοβουλία του Φιλοτεχνικού στο Ομήρειο,  επισκέφτηκε το Σχολείο των Καμποχώρων όπως και το Βούρειο Δημοτικό Σχολείο Λειβαδίων, όπου έγινε δεκτός με εξαιρετικό ενθουσιασμό. 

Μίλησε στους μαθητές του Δημοτικού για το θαύμα του να νιώθεις Έλληνας.  Με τα λόγια του εμψύχωσε τα παιδιά, τους προέτρεψε να σκέπτονται πλατιά, να κάνουν όνειρα να έχουν όραμα και να βλέπουν τη Γη σαν ένα μικρό χωριό.  Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Μουσείο του Σχολείου των Λειβαδίων από τον κ. Λουκά Αμπελιώτη συνοδεία της κας Ανατολής Βροχαρίδου, υπεύθυνης της άρτιας  κατάρτισης του προγράμματος του κ. Chekwas από την πλευρά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 Ο προϊστάμενος Α´ βάθμιας εκπαίδευσης κ. Αριστείδης Κελεπερτζής, μετά από αίτημα της Ένωσης Ομογενών Χίου για επίσκεψη του  κ. Chekwas σε  σχολεία της Χίου προκειμένου να μιλήσει στους μαθητές, από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το αίτημα, καταλήγει το δελτίο Τύπου της Ένωσης Ομογενών.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/08/2019 - 17:44

Η Attica Group, με έντονο το αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας, στηρίζει για ακόμη μία χρονιά τους νέους φοιτητές, παρέχοντας εκπτώσεις στους ίδιους και τις οικογένειές τους, για τις πρώτες τους μετακινήσεις από/προς τον τόπο κατοικίας τους προς/από τον τόπο σπουδών τους, οι οποίες είναι αναγκαίες για την εγγραφή τους στα Πανεπιστημιακά ή Τεχνολογικά Ιδρύματα και για την εύρεση κατοικίας.

Η έκπτωση ανέρχεται σε 50% για τον φοιτητή και την οικογένειά του, εφόσον τον συνοδεύει, σε όλες τις θέσεις επιβατών (εκτός από καμπίνα LUX) και ισχύει έως 31 Οκτωβρίου 2019, για τις γραμμές των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, του Β.Α. Αιγαίου, των Σποράδων, του Σαρωνικού και της Κρήτης για Ηράκλειο και Χανιά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εκδώσουν τα εισιτήριά τους από όλα τα συνεργαζόμενα με την Kοινοπραξία BLUE STAR FERRIES ταξιδιωτικά πρακτορεία, προσκομίζοντας το «Δελτίο Εξεταζομένων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019».

Η Attica Group σε μία περίοδο όπου η παιδεία αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς παράγοντες για την εξέλιξη και την πρόοδο του τόπου μας, στηρίζει και επιβραβεύει με αυτόν τον τρόπο τους νέους φοιτητές για την επιτυχία τους, αλλά και τις οικογένειές τους, παρέχοντάς τους τη φοιτητική έκπτωση, πριν ακόμα αποκτήσουν τη φοιτητική ταυτότητα, που θα τους εξασφαλίσει μειωμένες τιμές στις μετακινήσεις τους.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 31 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.