Χίος, Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Ενημέρωση και στον Δήμαρχο για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

Πέμ, 30/08/2018 - 06:36

Στο Δημαρχείο συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς με τον Υπεύθυνο του Περιφερειακού Τμήματος Βορείου Αιγαίου της Ε.Τ.Ε. Κωνσταντίνο-Βίκτωρ Χατζησταμάτη, παρουσία του Προέδρου Σχολικών Επιτροπών Αλέκου Αντωνίου και του Προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κωστή Κατατζά.

 

Αφορμή της επίσκεψης ήταν η απόφαση του ΥΠΠΕΘ για την έγκριση των ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑ.Λ.

 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:

 

  • Η έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων στα δημόσια ΕΠΑ.Λ. της Χίου
  • Μέτρα για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα δημόσια ΕΠΑ.Λ. της Χίου
  • Η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Εργαστηριακού Κέντρου της Χίου

 

Ο Δήμος Χίου, έμπρακτα στηρίζει την λειτουργία των ΕΠΑ.Λ. προγραμματίζοντας περαιτέρω έργα που θα ενισχύσουν σημαντικά την λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να βελτιώσει το επίπεδο της παρεχόμενης παιδείας.

Είναι σημαντικό, οι μαθητές που έχουν επιλέξει την τεχνική εκπαίδευση θα πρέπει να νιώθουν σίγουροι ότι το κράτος στηρίζει την επιλογή τους και ότι θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

 

«Εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί και κοινωνικοί λόγοι επιτάσσουν την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων» τόνισε ο κ. Χατζησταμάτης, ενώ ο Δήμαρχος συμφώνησε και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, στηρίζει τον αγώνα της επαγγελματική εκπαιδευτικής κοινότητας τον οποίο θεωρεί βασικό πυλώνα της παιδείας και της οικονομίας της Ελλάδας και θα πρέπει να στηριχθεί από όλους και ιδιαίτερα σε παραμεθόριες περιοχές όπως είναι η Χίος.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 15/11/2019 - 15:05

Την εξέγερση του Πολυτεχνείου τιμά η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και οι πολίτες, με τις τριήμερες εκδηλώσεις να ξεκινούν από τα σχολεία.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν στα μηνύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου έτσι όπως καταγράφηκαν μέσα από στίχους, μελωδίες και πεζά κείμενα.

xekinisan_oi_triimeres_ekdiloseis_gia_to_polytehneio