Ένωση Γονέων Χίου προς Δημ. Συμβούλους: Παραμερίστε τις διαφορές και εργαστείτε για τα παιδιά

Τετ, 05/10/2022 - 10:38

Με αφορμή το Θεματικό Δημοτικό Συμβούλιο για την Παιδεία και τις αποφάσεις που λήφθηκαν η Ένωση Γονέων με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να παραμερίσουν τις όποιες πολιτικές διαφορές και επιδιώξεις και να εργαστούν από κοινού ως οφείλουν για το καλό των παιδιών.

Επίσης ζητά να τηρηθούν στο ακέραιο οι αποφάσεις, με ενέργειες και διεκδικήσεις που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, κυρίως όσον αφορά την θέρμανση, την καθαριότητα και τις άμεσες επεμβάσεις σε κτηριακά ζητήματα που πιθανόν ελλοχεύουν θέματα ασφάλειας των παιδιών.

Και η ανακοίνωσή της ένωσης συνεχίζει:

"Ο χειμώνας που έρχεται, κατά γενική ομολογία, θα είναι δύσκολος σε σχέση με ενεργειακά και λοιπά ζητήματα οπότε απαιτείται πρόνοια και έγκαιρος προγραμματισμός για τις ανάγκες που θα προκύψουν, ώστε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Η Ένωση Γονέων Χίου συμμετέχει ενεργά στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας, αναδεικνύει θέματα, καταθέτει προτάσεις και διεκδικεί λύσεις σε καθημερινά ή χρόνια προβλήματα.

Επίσης συμμετέχουμε στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και στηρίζουμε ποικιλοτρόπως τις δράσεις που σχεδιάζονται με σκοπό την προώθηση της ισότητας μεταξύ των φύλων αλλά και την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Έχουμε ξεκινήσει επαφές με φορείς της εκπαίδευσης με σκοπό την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε την συνάντηση με την διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Στρατάκη, όπου συζητήσαμε θέματα που αφορούν το πρόγραμμα σίτισης στα σχολεία, τις ελλείψεις στην ειδική αγωγή και τα προβλήματα που δημιουργούνται από καθυστερήσεις στις γνωμοδοτήσεις του ΚΕΔΑΣΥ κτλ.

Κλείνοντας καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων που έχουν αρχαιρεσίες την φετινή χρονιά, να εκλέξουν νόμιμο εκπρόσωπο για την Ένωση Γονέων.

Είμαστε στη διάθεση κάθε συλλόγου γονέων για να βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό θέμα καθώς και για να συζητήσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά τα σχολεία και τα παιδιά μας.

Email: chiosenosigoneon@gmail.com".

 

                           

             

Σχετικά Άρθρα