Χίος, Τρίτη 16 Οκτωβρίου

Ενθουσιασμένοι οι Ευρωπαίοι μαθητές απ' το νησί μας, αλλά δεν μπορούν να κατανοήσουν την... οδική μας συμπεριφορά

Σάβ, 30/09/2017 - 12:04

Φιλοξενούμενοι του Γυμνασίου - Λυκείου της Καλλιμασιάς που τους φιλοξενεί, παραμένουν στο νησί μας, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ διδάσκοντες και μαθητές από πόλεις της Ευρωπαίκής Ενωσης. Εκτός από εκαπιδευτικά προγράμματα στην Καλιμασσιά, πραγματοποιούν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και άλλους χώρους ενώ είχαν συνάντηση και με τον Δήμαρχο Χίου. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Μ. Βουρνούς  τους ρώτησε όχι τι τους αρέσει, αλλά τι δεν τους αρέσει στο νησί. Τι απάντησαν; Η... οδική συμπεριφορά.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 15/10/2018 - 15:45
Υποδοχή των παιδιών από την Εισαγγελέα Σπυριδούλα Σταυράτη

Η Χίος έγινε σήμερα μια τεράστια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά των προσφύγων – μεταναστών, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να παρακολουθήσουν μαθήματα τις απογευματινές ώρες σε Σχολεία της πόλης.

Με αρκετή καθυστέρηση η Πολιτεία δια της Κυβερνήσεως και στο νησί μας εκπλήρωσε μια από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, που προκύπτουν από το Διεθνές δίκαιο και τα κατοχυρωμένα διεθνώς δικαιώματα των παιδιών.

Ετσι με λεωφορείο από την ΒΙΑΛ μοιράστηκαν ανά Σχολείο 4-5 παιδιά 6-12 χρόνων ενώ ειδικά τα παιδιά του Σχολείου του κάμπου τα υποδέχθηκε συμβολικά η Εισαγγελέας Σπυριδούλα Σταυράτη. Μαζί της ήταν η Συντονίστρια της δομής εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Βασιλική Κατριβάνου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αλέκος Αντωνίου, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αριστείδης Κελεπερτζής, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αγλαϊα Κυρίτση, η Δημοτική Σύμβουλος Ερμιόνη Φρεζούλη και αρκετοί Δάσκαλοι.

Τα παιδιά με αρκετή σαστιμάρα είναι αλήθεια, οδηγήθηκαν από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου στην αίθουσα τους.

Φεύγοντας κρατήσαμε τα λόγια της, όχι προς τα προσφυγάκια αλλά σε μας.

Δεν καταλαβαίνω, μας είπε η Αθηνά Πλακωτάρη, πως έγινε θέμα το αυτονόητο. Συζητάμε αν τα παιδιά πρέπει να μάθουν γράμματα; Ε, όχι, αυτά τα ζητήματα είναι λυμένα εδώ και αιώνες.

mia_agkalia_gia_ta_prosfygakia

Τα παιδιά εμφανώς σαστισμέναΑθηνά ΠλακωτάρηΒασιλική ΚατριβάνουΚαλό μάθημα