Χίος, Σάββατο 6 Ιουνίου

Εορτασμός της 11ης στο 3ο Δημ. Σχολείο Βροντάδου

Παρ, 08/11/2019 - 15:05

Σε κλίμα συγκίνησης και τιμής προς τους πεσόντες ήρωες των γεγονότων του 1912, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επετείου στο 3ο Δ.Σ. Βροντάδου. Ο Διευθυντής του Σχολείου Κ. Βούλγαρης καλωσόρισε γονείς και μαθητές και αναφέρθηκε σύντομα στους λόγου εορτασμού της ημέρας.

Οι μαθητές του 3ου Δ/Σ. Βροντάδου αλλά και οι γονείς και οι  δάσκαλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ζωντανό μάθημα τοπικής Ιστορίας, αναφορικά με τα γεγονότα της Απελευθέρωσης του νησιού μας, όπως τα είδαν τα μάτια των μαθητών  της Γ΄ τάξης με  την καθοδήγηση της δασκάλας τους Ελπίδας Γεωργαντή και τη συμπαράσταση της δασκάλας Ιωάννας Μικέδη. Τη μουσική επιμέλεια της γιορτής είχε ο μουσικός του Σχολείου Σταύρος Παπασταύρου. Η συμπλήρωση 107 χρόνων ελευθερίας και ο προσπορισμός των αγαθών της, ας γίνει εφαλτήριο για την περιφρούρησή της και την αποτροπή οποιουδήποτε διανοηθεί να την διακυβεύσει.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 05/06/2020 - 14:39

Αρνητική είναι η απόφαση της διαχειριστικής αρχής για την ένταξη στην ενεργειακή αναβάθμιση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου (Παναγίας Τουρλωτής) σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη.

«Πήραμε αρνητική απόφαση από την διαχειριστική αρχή για την ενεργειακή αναβάθμιση του 4ου Δημοτικού σχολείου Χίου, με την αιτιολογία ότι ο προϋπολογισμός της διακήρυξης του έργου (620.000 ευρώ) υπερβαίνει τον προϋπολογισμό της απόφασης ένταξης», ανέφερε ο Γιάννης Ξενάκης, συμπληρώνοντας ότι υπήρξε άμεση επικοινωνία με την διαχειριστική αρχή προκειμένου να μην χαθεί το έργο.

«Είμαστε σε επαφή με τον προϊστάμενο της διαχειριστικής αρχής Γιώργο Πλακωτάρη έτσι ώστε να δούμε πώς θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και θα προχωρήσει η ένταξη στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων και για το 4ο Δημοτικό σχολείο Χίου», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

 

 

 

agonas_dromoy_gia_entaxi_4oy_dimotikoy_sholeioy_se_energeiaki_anavathmisi