Χίος, Τρίτη 19 Νοεμβρίου

Εορτασμός της 11ης στο 3ο Δημ. Σχολείο Βροντάδου

Παρ, 08/11/2019 - 15:05

Σε κλίμα συγκίνησης και τιμής προς τους πεσόντες ήρωες των γεγονότων του 1912, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επετείου στο 3ο Δ.Σ. Βροντάδου. Ο Διευθυντής του Σχολείου Κ. Βούλγαρης καλωσόρισε γονείς και μαθητές και αναφέρθηκε σύντομα στους λόγου εορτασμού της ημέρας.

Οι μαθητές του 3ου Δ/Σ. Βροντάδου αλλά και οι γονείς και οι  δάσκαλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ζωντανό μάθημα τοπικής Ιστορίας, αναφορικά με τα γεγονότα της Απελευθέρωσης του νησιού μας, όπως τα είδαν τα μάτια των μαθητών  της Γ΄ τάξης με  την καθοδήγηση της δασκάλας τους Ελπίδας Γεωργαντή και τη συμπαράσταση της δασκάλας Ιωάννας Μικέδη. Τη μουσική επιμέλεια της γιορτής είχε ο μουσικός του Σχολείου Σταύρος Παπασταύρου. Η συμπλήρωση 107 χρόνων ελευθερίας και ο προσπορισμός των αγαθών της, ας γίνει εφαλτήριο για την περιφρούρησή της και την αποτροπή οποιουδήποτε διανοηθεί να την διακυβεύσει.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/11/2019 - 18:30

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου συμμετέχει στο διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus + με τίτλο: “Be – Friend with nature” για τα έτη 2019-2021. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 4 ακόμα σχολεία από την Ιταλία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Πολωνία. Η συνεργασία μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης έχει συμβάλλει στη γνωριμία με άλλους πολιτισμούς και την επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και λαούς. Μέσα από την επικοινωνία και την ανταλλαγή ιδεών εκπαιδευτικοί και μαθητές ωφελούνται αναμφίβολα.

Σκοπός του προγράμματος “Be – Friend with nature’’ (Γίνε φίλος / βοήθησε τη φύση) είναι η βελτίωση της αντίληψης και ο εμπλουτισμός των γνώσεων τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών, σχετικά με τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα. Συγκεκριμένα η κλιματική αλλαγή, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση, η αποψίλωση των δασών και τα είδη υπό εξαφάνιση θα αποτελέσουν τα κυριότερα θέματα του προγράμματος. Εκτός από την ανάπτυξη ενεργητικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, οι εκπαιδευτικοί θα ανταλλάξουν καινοτόμες παιδαγωγικές τεχνικές και οι μαθητές θα βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών, καθώς και στην Αγγλική γλώσσα, που θα είναι η επίσημη γλώσσα του προγράμματος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκε μια όμορφη "γωνία Erasmus" στο χώρο υποδοχής του σχολείου μας, όπου θα δημοσιεύονται οι εργασίες των μαθητών και θα αναρτούνται φωτογραφίες από τις δράσεις των συνεργαζόμενων σχολείων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).