Επιστρέφει στο 1ο Γυμνάσιο το Μουσείο Ιστορίας και Φυσικής

Πέμ, 02/10/2014 - 15:41

Πρώτα επέστρεψαν οι μαθητές, τώρα ήρθε η ώρα (η αλήθεια είναι ότι καθυστέρησε αρκετά) και του Μουσείου Ιστορίας και Φυσικήςτου 1ου Γυμνασίου, να επιστρέψει στην έδρα του.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για θέματα Παιδείας, Γιώργο Παπαδόπουλο, θα πρέπει να εκθέματα μέχρι το τέλος του Οκτώβρη να έχουν επιστρέψει στους ανακατασκευασμένους ισόγειους χώρους του γυμνασίου, από την αποθήκη στην οποία είναι στοιβαγμένα και φυλάσσονταν όλο αυτό το διάστημα που διήρκεσαν οι εργασίες στο σχολείο.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου το μουσείο περιλαμβάνει συλλογές ιστορίας-λαογραφίας, επιστημονικών οργάνων, καθώς και μεγάλη βιβλιοθήκη.

Ανάμεσα στα εκθέματα είναι αρχαία πήλινα αντικείμενα, νομίσματα, χειρόγραφα, εκκλησιαστικές εικόνες, ξίφη, όπλα, χαλκογραφίες λιθογραφίες, ενδυμασίες  κ.α.

Το τμήμα της φυσικής περιλαμβάνει επιστημονικά όργανα, ορισμένα από τα οποία είναι σπάνια ή πολύ παλαιά χρονολογούμενα από τις αρχές του 19ου αιώνα. Τα περισσότερα όργανα της συλλογής έχουν συντηρηθεί και λειτουργούν, ενώ τέλος στη βιβλιοθήκη υπάρχουν περίπου 5.000 τόμοι

Σχετικά Άρθρα