Χίος, Τρίτη 20 Νοεμβρίου

Επιτυχία του Ωδείου Αιγέας

Τρί, 18/09/2018 - 20:53

Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία του ΩΔΕΙΟΥ ΑΙΓΕΑΣ στα Μουσικά Τμήματα των Πανεπιστημίων.
Η μαθήτρια του ΩΔΕΙΟΥ ΑΙΓΕΑΣ, Μαρία-Νεφέλη Στράβα-Κοκκίνου του Ευαγγέλου εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία τους αποτέλεσε η παρακολούθηση του εξειδικευμένου ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ του Ωδείου, όπου με την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Ανωτέρων Θεωρητικών, κας Μαρίας Καλαγκιά, έχει να επιδείξει αριστεύσεις στα ειδικά μαθήματα της Αρμονίας και του Dictee - Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.
 

Σχετικά Άρθρα

Τριήμερο εκδηλώσεων από την "Μούσα Ελληνική" και 6 δημοτικά σχολεία της Χίου
Τρί, 20/11/2018 - 16:09

«Η Μικρασιατική Καταστροφή και η Ποσφυγιά μέσα από τα ματιά των Παιδιών της Χίου» τιτλοφορείται το τριήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει η «Μούσα Ελληνική», σε συνεργασία με 6 δημοτικά σχολεία και συγκεκριμένα τα 2ο, 8ο και Κάμπου Χίου καθώς και τα τρία δημοτικά του Βροντάδου.

«Όποιος ξεχνάει το παρελθόν είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει και επειδή ζούμε σε μια εποχή που υπάρχει σύγχυση τέτοιες εκδηλώσεις ξεκαθαρίζουν το τοπίο και ανοίγουν δρόμους στην σκέψη μας και την ψυχή μας», ανέφερε στο Ράδιο «Α» η Ελευθερία Λυκοπάντη από τη Μούσα Ελληνική.

Στόχος, όπως εξήγησε, είναι να συνδεθεί η σύγχρονη προσφυγιά που ζει η Χίος με την προσφυγιά του περασμένου αιώνα,  να ακούσουν την ιστορική πλευρά τα παιδιά και ταυτόχρονα να καταθέσουν τις δικιές τους σκέψεις και τα δικά τους βιώματα.

«Όσο με πιο πολλές εμπειρίες τα πλουτίζουμε τόσο πιο ώριμοι πολίτες και άνθρωποι θα γίνουν στη συνέχεια», σημείωσε η κα Λυκοπάντη, αναφερόμενη στην άμεση ανταπόκριση που έτυχε η πρότασή τους προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, που θα παρουσιάσουν την δική τους οπτική στο κοινό θέμα που επεξεργάστηκαν οι μαθητές τους για την Μικρασιατική Καταστροφή, στην εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο στις 6.30 μ.μ. στο Ομήρειο.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή στις 11.30 π.μ. στο Ομήρειο, όπου η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Κουήν Μινασιάν θα παρουσιάσει σε μαθητές δημοτικών σχολείων ένα οδοιπορικό στους τόπους διωγμών των χριστιανικών πληθυσμών στη Μικρά Ασία.

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει την Κυριακή στις 6.30 μ.μ. στον Οίκο Χίου Διδασκάλου με την προβολή της ταινίας «Το σπίτι με τους κορυδαλλούς».