Εξετάσεις από το δημοτικό;

Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων Χίου: Καλούμαστε να μαθαίνουμε στα παιδιά πολλά και τελικά... τίποτα
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 18/05/2022 - 14:32

Ως προθάλαμο για να επεκταθεί το εξεταστικό σύστημα και στα δημοτικά χαρακτήρισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, Αγγελίνα Σκουφάλου τις εξετάσεις “PISA”, στις οποίες φέτος συμμετείχαν και μαθητές της Στ’ τάξης από δημοτικά σχολεία της Χίου και συγκεκριμένα από το 4ο, 5ο και 6ο δημοτικά Χίου και το σχολείο του Θολοποταμίου.

Οι συγκεκριμένες εξετάσεις, ξεκίνησε από το 1997,  και γίνονται σε συγκεκριμένο αριθμό σχολείων πανελλαδικά  έχοντας διαγνωστικό χαρακτήρα για μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και της Γ’ τάξης Γυμνασίου στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών. 

Η κα Σκουφάλου μίλησε για το άγχος των παιδιών, το οποίο επιδεινώνεται ειδικά αυτή τη χρονιά αφού επανήλθαν στην τάξη μετά από δύο χρόνια πανδημίας έχοντας αρκετά κενά και εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Καυτηρίασε επίσης την παράμετρο που αφορά στον όγκο της ύλης που πλέον διδάσκονται τα παιδιά σε συνδυασμό με την μεταφορά γνωστικών αντικειμένων, που διδάσκονταν παλαιότερα σε μεγαλύτερες τάξεις, σε μικρότερες (η προπαίδεια πλέον διδάσκεται από τη Β’ τάξη).

“Είναι πολλά και τίποτα”, ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τον βομβαρδισμό γνώσεων που δέχονται τα παιδιά και το αποτέλεσμα που τελικά αυτό επιτυγχάνει. Κατά την ίδια, ζητούμενο πρέπει να είναι τα παιδιά να αγαπούν το σχολείο, όμως αυτό με την εκπαιδευτική πολιτική που ακολουθείται είναι πλέον αρκετά δύσκολο.

Η κα Σκουφάλου καταφέρθηκε και της τακτικής του υπουργείου παιδείας, που προσέφυγε στη δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα η  απεργία που είχαν προκηρύξει η Ομοσπονδίες τους να κηρύσσεται παράνομη. Τελικά η κινητοποίησή τους καλύφθηκε από την   ΑΔΕΔΥ που προκήρυξε στάση εργασίας 8 με 11 το πρωί.

antidra_o_syllogos_daskalon_stis_exetaseis_typoy_p.i.s.a

Σχετικά Άρθρα