Χίος: 1 στους 6 μαθητές του δημοτικού δεν πήγε σήμερα σχολείο

Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: "Αρκετοί γονείς φαίνεται να φοβήθηκαν... αναμένουμε τα συνολικά δεδομένα για να δούμε πόσοι είναι θετικοί"
Δευ, 10/01/2022 - 12:15

Διαφορετική εικόνα παρουσιάζουν σήμερα οι τάξεις στα σχολεία της Χίου, πρώτη ημέρα επιστροφής των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία, μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Πολλές είναι οι απουσίες μαθητών στα νηπιαγωγεία -στο 24% σε ένα σύνολο 888 παιδιών- και στα δημοτικά - στο 18% σε ένα σύνολο 3.045 μαθητών- ενώ αντίθετα στα γυμνάσια και τα λύκεια οι απόντες, λόγω κορωνοϊού είναι της τάξεως του 2,5%.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία που έδωσαν οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, Αριστείδης Κελεπερτζής και Αιμιλιανός Ευαγγελινός, με τον κο Κελεπερτζή να διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει ακόμα σαφή εικόνα αν οι απουσίες των παιδιών οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα, ή αν αρκετοί γονείς επέλεξαν να μη στείλουν σήμερα τα παιδιά τους στο σχολείο από φόβο ή γιατί -για παράδειγμα- είχαν στο περιβάλλον τους άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

"Θα έχουμε πλήρη εικόνα όταν δηλωθούν στην πλατφόρμα όλα τα αποτελέσματα των self tests", ανέφερε ο κύριος Κελεπερτζής.

Ο κύριος Ευαγγελινός χαρακτήρισε εντός των αναμενόμενων τις απουσίες στα γυμνάσια και τα λύκεια. Συνολικά απουσίασαν λόγω κορωνοϊού 86 μαθητές και 20 καθηγητές στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας.

Σχετικά Άρθρα