Χωρίς ελλείψεις μέσων τηλεκπαίδευσης Γυμνάσια και Λύκεια

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Κ. Χατζησταμάτη
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 18/11/2020 - 14:27

Δεν καταγράφονται ελλείψεις σε laptop και tablet σε Γυμνάσια και Λύκεια της Χίου, προκειμένου να διεξάγεται χωρίς προβλήματα - τουλάχιστον όσον αφορά την επάρκεια των μέσων- η τηλεκπαίδευση στους μαθητές τους, ανέφερε στην "Αλήθεια" ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Κ. Χατζησταμάτης.

Σύμφωνα με τον κο Χατζησταμάτη, ήδη από την περασμένη άνοιξη, έγιναν ενέργειες με τη δέσμευση 30.000 ευρώ από τις τακτικές χρηματοδοτήσεις των σχολείων, μέσω της επιτροπής, προκειμένου να διατεθούν για την αγορά ψηφιακών μέσων και συγκεκριμένα 52 laptop, 16 tablets και 1 desktop, από τα οποία τελικά τα περισσότερα σχολεία πήραν το μερίδιο που τους αναλογούσε, ενώ 8 μέχρι τώρα δεν έχουν παρουσιάσει παραστατικά αγοράς ψηφιακού εξοπλισμού.

"Υπάρχουν προς διάθεση πιστώσεις για 22 συσκευές, που σημαίνει ότι αν - με προτεραιότητα τα 8 σχολεία- υπάρξουν ανάγκες, άμεσα μπορούν να ικανοποιηθούν. Αν στο μεταξύ, στα πλαίσια της επικαιροποίησης των δεδομένων που κάνουμε σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/βάθμιας και τα σχολεία, παρουσιαστούν επιπλέον αιτήματα θα δούμε τι θα γίνει", ανέφερε ο κος Χατζησταμάτης.

Ο Πρόεδρος της σχ. επιτροπής Β/βάθμιας εκπαίδευσης γνωστοποίησε επίσης  ότι με τα σχολεία κλειστά το Υπουργείο Εσωτερικών επιτρέπει αυτήν την περίοδο την μετακίνηση των καθαριστριών τους σε άλλες υπηρεσίες του δήμου, με τον ίδιο πάντως να εισηγείται στο δήμο να παραμένουν, έστω και για λίγες ώρες στα σχολεία καθημερινά για να διατηρείται η καθαριότητα, ώστε να είναι έτοιμα όταν επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις.

Τέλος, ανέφερε ότι σήμερα εστάλησαν ποσότητες αντισηπτικών, από το υπουργείο παιδείας, προκειμένου να προωθηθούν τα ειδικά σχολεία που συνεχίζουν - κατ' εξαίρεση- τη λειτουργία τους.

horis_elleipseis_meson_tilekpaideysis_gymnasia_kai_lykeia_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα