Χίος, Κυριακή 19 Μαΐου

Η διαδικτυακή ενημέρωση του ΕΠΑΛ Οινουσσών συνεχίζεται

Δευ, 18/02/2019 - 15:47

Σήμερα σε διαδικτυακή συνάντηση μέσω της πλατφόρμας 100 mentors του προγράμματος “The Tipping Point” η Α’ ΕΠΑΛ Οινουσσών είχε την τύχη να μιλήσει με τον κύριο Απόστολο Παπαχρήστο, έναν εξειδικευμένο επιστήμονα στη φαρμακευτική αντιμετώπιση του καρκίνου, που εργάζεται στα νοσοκομεία του University College του Λονδίνου.

Ο ομιλητής με απλά και εύστοχα σχόλια ανέφερε στους μαθητές τα είδη, τα στάδια και τον τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου. Επίσης αναφέρθηκε στις τροφές και τις συνήθειες που «προκαλούν» καρκίνο και απομυθοποίησε τις φήμες ότι η κάνναβη ή άλλες ουσίες βοηθούν στη θεραπεία του.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/05/2019 - 18:13

Τελικά δεν ήταν αρκετά τα δημοσιεύματα μόνο για να ευαισθητοποιηθεί η ΔΕΗ, άλλωστε δεν γίνονται πρώτη φορά.

Η διαφορά εδώ ήταν πως σύμφωνα με πληροφορίες αυτά προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελέως Χίου, που με παραγγελία της η ΔΕΗ καλέστηκε να κλαδέψει τα δένδρα στο Κτήμα Χωρέμη ώστε αυτά να μην ακουμπούν τα ηλεκτροφόρα σύρματα, αφού η εταιρεία είχε την φαεινή ιδέα να εγκαταστήσει σταθμό υψηλής τάσεως έξω από το κτήμα και μάλιστα στο ύψος των δένδρων!

Και τότε είχε επισημανθεί ότι τα σύρματα μένουν σταθερά αλλά τα κλαδιά… μεγαλώνουν και έτσι το κτήμα κινδυνεύει από πυρκαγιά.

Τώρα η παρέμβαση της Σπυριδούλας Σταυράτη έδωσε τη λύση.

Προφανώς θα την χρειαστούμε ξανά αφού είπαμε τα κλαδιά… μεγαλώνουν.

Εκτός να μεγαλώσει το ενδιαφέρον της ΔΕΗ κάνει =τον σταθμό υπόγειο ή υπέργειο και όχι εναέριο (!!!) και δώσει ριζική λύση στο πρόβλημα.