Η πανδημία "πολλαπλασίασε" τα προβλήματα του Ειδικού Σχολείου

Απεργία των εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 18/03/2021 - 13:50

Πανελλαδική κινητοποίηση στα Ειδικά σχολεία, πραγματοποιεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, με τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται για την έλλειψη μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας.

Στο νησί μας, στο πλαίσιο της απεργίας των εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε  στις 10.30 το πρωί στο Ειδικό σχολείο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου Μαρία Μουτρίκα:

«Τα Ειδικά Σχολεία όλο αυτό το διάστημα παραμένουν ανοιχτά. Όλοι όσοι εργάζονται στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους. Ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση τους θεωρούν μάλλον «αναλώσιμους» και δεν παίρνει όλο αυτό το διάστημα κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διασφάλιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ειδικό Σχολείο, μίλησε ο διευθυντής του Σταύρος Μονογιούδης, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κινητοποίησης είναι να λειτουργούν τα σχολεία  αλλά με όλα τα μέτρα, όπως έλεγχοι με τεστ, εμβολιασμός , έτσι ώστε να είναι ασφαλή τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Τόσο ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου όσο και οι εκπαιδευτικοί επανέλαβαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα καθώς το Ειδικό Σχολείο «φιλοξενείται» για 12 περίπου χρόνια σε ένα κτίριο που όμως δεν διαθέτει τους κατάλληλους χώρους για τις δραστηριότητες των παιδιών.

Οι αίθουσες είναι μικρές, οι μαθητές προαυλίζονται σε ένα μπαλκόνι και γενικά, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, τα 25 παιδιά και οι 20 εργαζόμενοι βρίσκονται σε μικρούς χώρους που αφενός δεν τους επιτρέπουν να αναπτύξουν πλήρως όλες τις δραστηριότητες και αφετέρου, λόγο και της πανδημίας, συνωστίζονται με ότι αυτό σημαίνει.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι εκπαιδευτικοί του ειδικού Σχολείου ζητούν να γίνονται συχνότερα απολυμάνσεις και τεστ ενώ να πραγματοποιηθούν άμεσα εμβολιασμοί στο προσωπικό, με τη σκέψη όλων στραμμένη στο νέο κτίριο του Ειδικού Σχολείου που βρίσκεται ακόμη στις μελέτες, όπως ανέφεραν.

 

apergia_ton_ekpaideytikon_stin_eidiki_ekpaideysi

Σχετικά Άρθρα