Η  Ψυχολόγος Δομνίκη Καραγιάννη στην Αλήθεια ΤV

Τετ, 27/10/2021 - 06:11

Η  Ψυχολόγος Δομνίκη Καραγιάννη, εκπαιδευτικός του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου  Χίου, με καταγωγή από την Κατερίνη, είναι η φιλοξενούμενη του Γιάννη Χονδρέλη, στην εκπομπή “Κατευθυνθήτω” στην Αλήθεια ΤV. 

Η κ. Καραγιάννη εξηγεί τι είδους Σχολείο είναι το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο που λειτουργεί στο νησί μας από το 2017 και μας δίνει  πληροφορίες σχετικά  με το ποιοί μαθητές μπορούν να φοιτήσουν σ’ αυτό, πως μπορούν να εγγραφούν, ποιά είναι  η δομή του και πως λειτουργεί, ποιές είναι οι διαφορές και οι ομοιότητες με ένα τυπικό Γυμνάσιο ή Λύκειο, πέρα από την  τετραετή  φοίτηση και από ποιούς αποτελείται το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου.

Μας εξηγεί  τι είναι το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό και απαντά στα ερωτήματα του οικοδεσπότη γιατί ένας μαθητής ή μία μαθήτρια  να επιλέξει να φοιτήσει στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. και όχι σε ένα τυπικό σχολείο που υπάρχει τμήμα ένταξης ή παράλληλη στήριξη.

Φυσικά, τονίζει ότι δεν είναι όλα ιδανικά στη Σχολική αυτή μονάδα και αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση , το προσωπικό αλλά και οι μαθητές/μαθήτριες   του Σχολείου αυτού, που φιλοξενείται και συστεγάζεται στο κτήριο του Εσπερινού Γυμνασίου Χίου στον Κάμπο, δίπλα από την εκκλησία της Παναγίας Στρατήδαινας .

Η εκπομπή θα μεταδοθεί αυτό το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 5.00 και τις 9.00 μ.μ. και σε επανάληψη την Κυριακή στις 3.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

 

 

Σχετικά Άρθρα