Χίος, Τρίτη 21 Ιανουαρίου

Κ. Βούκουνας: 65% ποσοστό επιτυχίας στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου

Τετ, 29/08/2018 - 15:18

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος αισθάνεται ο Κώστας Βούκουνας, διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Χίου, καθώς οι επιτυχόντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έφτασαν σε ποσοστό 63%.

 «Από τους 49 μαθητές –τελειόφοιτους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις πέρασαν 31 καθώς και 4 μαθητές μας με το 10%, ανέφερε ο κ.Βούκουνας.

Ειδικότερα και στο 1ο ΕΠΑΛ αυξημένα είναι τα ποσοστά εισαγωγής σε ΑΕΙ, καθώς σύμφωνα με τον διευθυντή του, 15 παιδιά πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ, 6 σε ΑΕΝ και 14 σε ΤΕΙ.

«Το σημαντικό για μας και τους μαθητές μας δεν είναι μόνο η εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και η δυνατότητα των αποφοίτων που δεν πέρασαν να βγουν στην αγορά εργασίας μέσω του προγράμματος μαθητείας», τόνισε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ , προσκαλώντας γονείς και μαθητές να επισκεφτούν το σχολείο και να ενημερωθούν για τις ειδικότητες και τις προοπτικές που προσφέρονται, καθώς οι εγγραφές συνεχίζονται.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 21/01/2020 - 06:46

 

Η δεύτερη συνεδρίαση της ΕΣΕΔΕ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 17-1-2020 με την παρουσία 10 μελών και ξεκίνησε με ανταλλαγή ευχών του Προέδρου της Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. κου Κωνσταντίνου Βίκτωρα Χατζησταμάτη και των μελών της επιτροπής για το νέο έτος 2020.

Τα θέματα που απασχόλησαν την επιτροπή ήταν τα παρακάτω:

  • Eνημέρωση από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου Χίου για την υπόθεση του κυλικείου Γυμνασίου Κάμπου.
  • Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου έτους 2018
  • Αποδοχή ποσού από έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Χίου για δαπάνες Ηλεκτρικού ρεύματος μηνός Σεπτεμβρίου 2019
  • Αποδοχή ποσού από το Μαρίνειο Ίδρυμα Γυμνάσιο με τις Λυκειακές τάξεις της Βολισσού Χίου
  • Παράταση σύμβασης μίσθωσης κυλικείου στο Γυμνάσιο Λύκειο Καλαμωτής Χίου

Τα θέματα αφού συζητήθηκαν εκτενώς υπερψηφίσθηκαν όλα ομόφωνα.

 Παρατήρηση:

H ενημέρωση και συζήτηση του 1ου θέματος ανεβλήθη λόγω μη παρουσίας της υπευθύνου προς ενημέρωση του θέματος και αποφασίσθηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί η συζήτησή του στην επόμενη συνεδρίαση που θα παρίσταται και η υπεύθυνη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου.