Χίος, Δευτέρα 15 Ιουλίου

Κ. Βούκουνας: 65% ποσοστό επιτυχίας στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου

Τετ, 29/08/2018 - 15:18

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος αισθάνεται ο Κώστας Βούκουνας, διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Χίου, καθώς οι επιτυχόντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έφτασαν σε ποσοστό 63%.

 «Από τους 49 μαθητές –τελειόφοιτους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις πέρασαν 31 καθώς και 4 μαθητές μας με το 10%, ανέφερε ο κ.Βούκουνας.

Ειδικότερα και στο 1ο ΕΠΑΛ αυξημένα είναι τα ποσοστά εισαγωγής σε ΑΕΙ, καθώς σύμφωνα με τον διευθυντή του, 15 παιδιά πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ, 6 σε ΑΕΝ και 14 σε ΤΕΙ.

«Το σημαντικό για μας και τους μαθητές μας δεν είναι μόνο η εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και η δυνατότητα των αποφοίτων που δεν πέρασαν να βγουν στην αγορά εργασίας μέσω του προγράμματος μαθητείας», τόνισε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ , προσκαλώντας γονείς και μαθητές να επισκεφτούν το σχολείο και να ενημερωθούν για τις ειδικότητες και τις προοπτικές που προσφέρονται, καθώς οι εγγραφές συνεχίζονται.

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ υποβολής υποψηφιοτήτων έως τις 26 Ιουλίου 2019 για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020
Δευ, 15/07/2019 - 16:49

 

Το Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Sustainable Tourism Development: Cultural Heritage, Environment, Society» προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους, για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020, δίνοντας παράταση στη διαδικασία υποβολής έως 26 Ιουλίου 2019. Το πρόγραμμα αποτελεί τη νέα καινοτομική ακαδημαϊκή συνεργασία τριών Πανεπιστημίων, του Χαροκόπειου (Τμήματα «Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας», «Γεωγραφίας» και «Πληροφορικής και Τηλεματικής») του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα «Διοίκησης Επιχειρήσεων») και του Πανεπιστημίου Paris I – Panthéon Sorbonne (IREST - Institute de Researche et d’ Études Supérieures du Tourisme).

 

Το πρόγραμμα, υιοθετώντας τις πλέον καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, θέτει στο επίκεντρο την παροχή ειδικευμένης κατάρτισης υψηλού επιπέδου, για σύγχρονα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη, την Προβολή και τη Διαχείριση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς, εστιάζοντας σε θέματα που σχετίζονται με:

  • την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη
  • τη διασύνδεση Πολιτισμού και Τουρισμού
  • το Μάνατζμεντ και το Μάρκετινγκ της Πολιτισμικής Κληρονομιάς
  • την Ανάπτυξη και Διαχείριση των Τουριστικών Προορισμών
  • την Οικονομία του Τουρισμού, και
  • την Προστασία του Περιβάλλοντος σε Τουριστικές Περιοχές

 

Οι καθηγητές του προγράμματος προέρχονται και από τα τρία Πανεπιστήμια. Επιπλέον, όλα τα μαθήματα διεξάγονται στα αγγλικά και πραγματοποιούνται στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και είναι πλήρους φοίτησης με διάρκεια 12 μηνών. Αποτελείται από δύο εντατικά εξάμηνα κατά τη διάρκεια των οποίων λαμβάνουν χώρα θεωρητικά και σεμιναριακά μαθήματα καθώς και διαλέξεις, που καλύπτουν το ευρύ φάσμα του Μάνατζμεντ του Τουρισμού και της Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται μέσω πρακτικής άσκησης και εκπόνησης διπλωματικής εργασίας.

 

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα και με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.tourismheritage.hua.gr/