Καλύπτει ανάγκες της επόμενης 10ετίας η ανανέωση του εξοπλισμού στην ΑΕΝ Οινουσσών

3 νέοι προσομοιωτές και ένα εργαστήριο πολυμέσων με χρηματοδότηση από το Ε.Π. Β. Αιγαίου
Πέμ, 27/08/2020 - 14:27

Καλύπτει πλήρως την ανανέωση του εξοπλισμού της, συμβαδίζοντας με την εξέλιξη στα πλοία, η ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, η οποία εκτός από την εγκατάσταση μέχρι και το τέλος του Οκτώβρη του νέου προσομοιωτή γέφυρας (κόστους 280.000 ευρώ), ενέταξε στο ΕΣΠΑ Β. Αιγαίου 3 ακόμη προσομοιωτές και ένα εργαστήρι πολυμέσων, εξασφαλίζοντας την χρηματοδότησή τους, που ανέρχεται στα 808.000 ευρώ.

«Για τα επόμενα 5 με 10 χρόνια θα έχουμε καλύψει τις ανάγκες μας», ανέφερε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Διευθυντής της Σχολής, Παντελής Βατούσης, ο οποίος περιμένει ο εξοπλισμός που εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας να εγκατασταθεί ακόμη και μέσα στο 2021, εφόσον πάνε όλα καλά .

Ο πρώτος προσομοιωτής έχει να κάνει με το παγκόσμιο σύστημα επικοινωνιών κινδύνου και ασφάλειας (με 8 θέσεις άσκησης σπουδαστών και 1 εκπαιδευτή), ο δεύτερο αφορά το αντικείμενο των ναυτικών χαρτών και των ραντάρ με 8 θέσεις άσκησης σπουδαστών και 1 εκπαιδευτή) και ο τρίτος τον χειρισμό του υγρού φορτίου στα τάνκερ (με 6 θέσεις άσκησης σπουδαστών).

Το εργαστήρι πολυμέσων θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση 30 ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σχετικά Άρθρα