Καμία κίνηση από τον ΟΣΚ για επισκευή 1ου - 3ου Λύκειου

"Δεν είναι επιλέξιμο από το ΕΣΠΑ", διευκρινίζει ο Γ. Παπαδόπουλος- Αντίθετα ώριμα για ένταξη 3 νέα νηπιαγωγεία, ΕΠΑΛ και δύο δημοτικά
Πέμ, 07/07/2016 - 15:50

Το άνοιγμα των μέτρων του ΕΣΠΑ,  που μπορούν να χρηματοδοτήσουν κατασκευή νέων διδακτηρίων και αναβάθμιση υπαρχόντων, μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2016 περιμένει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Παπαδόπουλος, για να διεκδικήσει ο Δήμος με αξιώσεις – όπως εκτιμά- την ένταξη τριων νέων νηπιαγωγείων στην πόλη της Χίου (11ου Τουρλωτής, 12ου Φυλακών και 7ου στο Ριζάρι), καθώς και την αναβάθμιση του 1ου ΕΠΑΛ Χίου και των Δημοτικών Σχολείων Νενήτων και Πυργίου.

Αντίθετα με τα παραπάνω, που σε ένα μεγάλο βαθμό είναι ώριμα, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε σε δηλώσεις του στην «Α» την ανησυχία του για την επισκευή στο 1ο – 3ο Γενικό Λύκειο Χίου για την οποία έχει εκπονήσει μελέτη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με προϋπολογιζόμενο κόστος επέμβασης τα 530.000 ευρώ και για την μελέτη – κατασκευή του Ειδικού Σχολείου.

«Ο Δήμος με τα 100.000 ευρώ που λαμβάνει κάθε χρόνο από το Υπ. Εσωτερικών προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για επισκευές στα 100 σχολεία που έχουμε και σίγουρα δεν μπορεί να κάνει αυτά τα έργα που είναι υψηλού κόστους. Μάλιστα το έργο του 1ου – 3ου ΓΕΛ, λόγω της φύσης του,  δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Και για τα δύο έχουμε απευθυνθεί στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων, όμως παρά τις οχλήσεις μας δεν υπάρχουν εξελίξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Σχετικά Άρθρα