Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Κανονικά λειτουργούν τη Δευτέρα τα Σχολεία στα Καρδάμυλα

Νέα Γενική Συνέλευση των κατοίκων την Τρίτη στις 8.00 μ.μ.
Κυρ, 08/10/2017 - 20:07

Κανονικά θα λειτουργήσουν μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες τα Σχολεία τα Καρδάμυλα εν αναμονή της συνάντησης αντιπροσωπίας των γονέων, μαζί με τον Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη, με τον υφυπουργό Παιδείας για το θέμα των ολιγομελών τμημάτων του ΕΠΑΛ.

Η συνάντηση έχει οριστεί για τη Δευτέρα στις 2.00 μ.μ.

Μετά απ' αυτήν και ανεξαρτήτως αποτελέσματος οι κάτοικοι των Καρδαμύλων θα πραγματοποιήσουν Λαϊκή Συνέλευση την Τρίτη στις 8.00 μ.μ. για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να πάρουν περαιτέρω αποφάσεις.

 

Αναλυτικά στη σχετική απόφαση τους μετά την Γενική Συνέλευση της Παρασκευής επισημαίνουν:

 

"Την Παρασκευή 6/10/2017 και ώρα 8μμ στην Πλατεία Μαρμάρου Καρδαμύλων συγκεντρώθηκαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τοπικοί φορείς και κάτοικοι , προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις που σημειώθηκαν μετά από τις κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί όσον αφορά την άδικη απόφαση της κατάργησης Τομέα και ειδικότητας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.

Την Πέμπτη 5/10/2017 διακόπηκε η κυκλοφορία στην είσοδο των Καρδαμύλων στο ύψος του Προφήτη Ηλία με παράλληλη διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων και Δημόσιων Οργανισμών ενώ την Παρασκευή 6/10/2017 έγινε πορεία προς το γραφείο του βουλευτή κ. Μιχαηλίδη με τελικό προορισμό το Αεροδρόμιο Χίου λόγω της άφιξης του από την Αθήνα. Μέλη της συντονιστικής μας επιτροπής συναντήθηκαν με τον κ.Αντρέα Μιχαηλίδη στο Αεροδρόμιο Χίου όπου και ακολούθησε δική του ενημέρωση προς όλους όσους παρευρίσκονταν εκεί. Ο κ. Μιχαηλίδης ανακοίνωσε ότι έχει καθοριστεί συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη με επιτροπή από τα ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και Χίου που πλήττονται και με παρουσία δική του τη Δευτέρα 9/10/2017 ώστε να συζυτηθεί αυτό το φλέγον ζήτημα.

Η Λαϊκή συνέλευση τελικά μετά από αυτή την ευχάριστη εξέλιξη αποφάσισε τις παρακάτω ενέργειες:

Διακοπή των καταλήψεων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδαμύλων και την επιστροφή όλων των μαθητών στις τάξεις τους από τη Δευτέρα 9/10/2017 και σε περίπτωση αρνητικής απόφασης του Υπουργείου να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις οι οποίες θα αποφασιστούν σε νέα Λαϊκή Συνέλευση.

Τα μέλη της συντονιστική μας επιτροπή να είναι εκείνα που θα παρευρεθούν στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας και θα θέσουν τα ζητήματα που μας αφορούν.

Να γίνει ενημέρωση προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως σε Καρδαμυλίτες που διαμένουν στην Αθήνα ώστε να παρευρίσκονται υποστηρικτικά στην ίδια συνάντηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 9/10/2017 και ώρα 12:00μμ .

Να πραγματοποιηθεί νέα Λαϊκή συνέλευση στην πλατεία Μαρμάρου Καρδαμύλων την Τρίτη 10/10/2017 και ώρα 8μμ για συζήτηση όλων των εξελίξεων και λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

Η στήριξη , η συμμετοχή και η συμπαράσταση όλων είναι η μόνη ελπίδα για να δικαιωθεί ο αγώνας αυτός ! Ζητάμε την παρουσία σας έξω από το Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 9/10/2017 και ώρα 12:00μμ !  


Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 19:34

Εκπαίδευση με εκδηλώσεις στο I love Enlish τον Δεκέμβριο με τις παρακάτω δράσεις; 

Σάββατο 7/12    12:00-14:00 Φτιάχνουμε το «δικό μας» παραμύθι-Μέμορι.

Σάββατο 14/12   12:00-14:00 Εργαστήριο κούκλας- κουκλοθεάτρου.

Σάββατο 21/12   12:00- 14:00 Δίνουμε  λύσεις σε προβλήμματα φίλων μας- Παιχνίδια συναισθηματικής Νοημοσύνης.

 Στόχος των εκδηλώσεων οι «ΓΕΦΥΡΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι «Γέφυρες» είναι ένα πρόγραμμα με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων στην ειδική και γενική εκπαίδευση, που θα πλαισιωθεί με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 13/12 20:15. Πρώτη συνάντηση.

Πρόκειται για διεπιστημονική συζήτηση που θα γίνει στο χώρο του I LOVE ENGLISH, μαζί με την ψυχολόγο Μαρίνα Μποζάνη, τη συγγραφέα-παιδαγωγό Βίκυ Σγουρέλλη και το εκπαιδευτικό προσωπικό του I LOVE ENGLISH με στόχο την ενημέρωση σε καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα που προκύπτουν από την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, την Παρασκευή 13/12 στις 8.15 μ.μ.

Σ' αυτήν την διεπιστημονική συνεργασία, θα αναλυθούν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ των γονέων- εκπαιδευτικών-θεραπευτών- κοινωνικών επιστημόνων.

Θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους γονείς. προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή ενημέρωση και την υπερφόρτωση του μαθητή και την αντιμετώπισής του. Διαχείριση χρόνου – εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λ.π.