Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Κανονικά λειτουργούν τη Δευτέρα τα Σχολεία στα Καρδάμυλα

Νέα Γενική Συνέλευση των κατοίκων την Τρίτη στις 8.00 μ.μ.
Κυρ, 08/10/2017 - 20:07

Κανονικά θα λειτουργήσουν μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες τα Σχολεία τα Καρδάμυλα εν αναμονή της συνάντησης αντιπροσωπίας των γονέων, μαζί με τον Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη, με τον υφυπουργό Παιδείας για το θέμα των ολιγομελών τμημάτων του ΕΠΑΛ.

Η συνάντηση έχει οριστεί για τη Δευτέρα στις 2.00 μ.μ.

Μετά απ' αυτήν και ανεξαρτήτως αποτελέσματος οι κάτοικοι των Καρδαμύλων θα πραγματοποιήσουν Λαϊκή Συνέλευση την Τρίτη στις 8.00 μ.μ. για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να πάρουν περαιτέρω αποφάσεις.

 

Αναλυτικά στη σχετική απόφαση τους μετά την Γενική Συνέλευση της Παρασκευής επισημαίνουν:

 

"Την Παρασκευή 6/10/2017 και ώρα 8μμ στην Πλατεία Μαρμάρου Καρδαμύλων συγκεντρώθηκαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τοπικοί φορείς και κάτοικοι , προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις που σημειώθηκαν μετά από τις κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί όσον αφορά την άδικη απόφαση της κατάργησης Τομέα και ειδικότητας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.

Την Πέμπτη 5/10/2017 διακόπηκε η κυκλοφορία στην είσοδο των Καρδαμύλων στο ύψος του Προφήτη Ηλία με παράλληλη διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων και Δημόσιων Οργανισμών ενώ την Παρασκευή 6/10/2017 έγινε πορεία προς το γραφείο του βουλευτή κ. Μιχαηλίδη με τελικό προορισμό το Αεροδρόμιο Χίου λόγω της άφιξης του από την Αθήνα. Μέλη της συντονιστικής μας επιτροπής συναντήθηκαν με τον κ.Αντρέα Μιχαηλίδη στο Αεροδρόμιο Χίου όπου και ακολούθησε δική του ενημέρωση προς όλους όσους παρευρίσκονταν εκεί. Ο κ. Μιχαηλίδης ανακοίνωσε ότι έχει καθοριστεί συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη με επιτροπή από τα ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και Χίου που πλήττονται και με παρουσία δική του τη Δευτέρα 9/10/2017 ώστε να συζυτηθεί αυτό το φλέγον ζήτημα.

Η Λαϊκή συνέλευση τελικά μετά από αυτή την ευχάριστη εξέλιξη αποφάσισε τις παρακάτω ενέργειες:

Διακοπή των καταλήψεων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδαμύλων και την επιστροφή όλων των μαθητών στις τάξεις τους από τη Δευτέρα 9/10/2017 και σε περίπτωση αρνητικής απόφασης του Υπουργείου να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις οι οποίες θα αποφασιστούν σε νέα Λαϊκή Συνέλευση.

Τα μέλη της συντονιστική μας επιτροπή να είναι εκείνα που θα παρευρεθούν στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας και θα θέσουν τα ζητήματα που μας αφορούν.

Να γίνει ενημέρωση προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως σε Καρδαμυλίτες που διαμένουν στην Αθήνα ώστε να παρευρίσκονται υποστηρικτικά στην ίδια συνάντηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 9/10/2017 και ώρα 12:00μμ .

Να πραγματοποιηθεί νέα Λαϊκή συνέλευση στην πλατεία Μαρμάρου Καρδαμύλων την Τρίτη 10/10/2017 και ώρα 8μμ για συζήτηση όλων των εξελίξεων και λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

Η στήριξη , η συμμετοχή και η συμπαράσταση όλων είναι η μόνη ελπίδα για να δικαιωθεί ο αγώνας αυτός ! Ζητάμε την παρουσία σας έξω από το Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 9/10/2017 και ώρα 12:00μμ !  


Σχετικά Άρθρα

Εισήγηση Δημάρχου Χίου σε διαδικτυακή συζήτηση για την Πιστοποίηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων
Τρί, 07/07/2020 - 16:52

Εκλεκτά Μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας,

Αξιότιμοι Κύριοι Συνάδελφοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Κυρίες και Κύριοι,

 

Καταρχάς θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές της παρούσας διαδικτυακής συνάντησης με θέμα την πιστοποίηση του εμβληματικού για τη Χίο Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ως γνωστόν, για κάθε κοινωνία η παιδεία αποτελεί τη βάση της προόδου και της εξέλιξης, ενώ η ύπαρξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με τμήματα υψηλού επιπέδου περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για τον κάθε τόπο σε κάθε εποχή και ιδιαίτερα για τη σύγχρονη εποχή μας.

Έτσι λοιπόν, και για εμάς εδώ στο ακριτικό Αιγαίο, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων αποτελεί τη ναυαρχίδα του Πανεπιστημίου, καθώς η έναρξη της λειτουργίας του σηματοδότησε και την έναρξη της λειτουργίας του Πανεπιστημίου συλλήβδην κατά το ακαδημαϊκό έτος 1985-1986. Έκτοτε, η συνεχής επιτυχημένη πορεία και η γένεση και των υπολοίπων τμημάτων της Σχολής καταγράφεται αντικειμενικά από μία πολύπλευρη και πολυσήμαντη προσφορά στους  νευραλγικούς τομείς της επιστήμης και της οικονομίας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Επιπροσθέτως, από το Τμήμα έχουν αποφοιτήσει αξιόλογα στελέχη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ειδικά στον Δήμο Χίου, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων συμβάλλει διαχρονικά στην κατάρτιση υψηλής ποιότητας στελεχών μέσα από το προπτυχιακό του πρόγραμμα σπουδών, αλλά και από τα μεταπτυχιακά του προγράμματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, καθώς επίσης και μέσω άλλων δράσεων όπως σεμινάρια κατάρτισης.

Ακόμα, αρκετοί φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων πραγματοποιούν κάθε χρόνο την πρακτική τους άσκηση στις υπηρεσίες του Δήμου επιδεικνύοντας πάνω απ’ όλα ήθος, αλλά και υψηλό επίπεδο κατάρτισης. Αυτό φαίνεται άλλωστε κι από τις αξιολογήσεις που κάνουν οι επόπτες που κάθε φορά ορίζει ο Δήμος για την παρακολούθηση της πορείας της πρακτικής άσκησης των φοιτητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε συνεργασθεί αρκετές φορές και λαμβάνουμε υπόψη τις έρευνες και μελέτες, για την προετοιμασία προτάσεων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τόπου μας. Μάλιστα, πριν δύο περίπου χρόνια (Οκτώβριος 2018), όταν ήμουν Αντιπεριφερειάρχης, διοργανώθηκε από την Επιτροπή Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την Τοπική Κοινωνία το επιστημονικό συνέδριο για την ανάπτυξη της Χίου. Στην οργάνωσή του συμμετείχαν για πρώτη φορά όλοι οι φορείς της Χίου κι εμείς ως περιφερειακή διοίκηση συμμετείχαμε στην οργανωτική επιτροπή.

Να τονίσω στο σημείο αυτό ότι η Επιτροπή Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την Τοπική Κοινωνία είναι ένας θεσμοθετημένος μηχανισμός, που αποτελεί μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας των τοπικών φορέων με το Πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα και πέρα όλων αυτών, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, εκτός από την εκπαίδευση και την έρευνα, το Τμήμα έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση και συνεργαζόμαστε στενά προς την κατεύθυνση αυτή. Ενδεικτικά σας αναφέρω τακτικές αιμοδοσίες που συνδιοργανώνουμε με τον Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος.

Κυρίες και Κύριοι,

Στη βάση όλων αυτών που πολύ συνοπτικά σας παρέθεσα αλλά και για ακόμη περισσότερους λόγους, αναμφίβολά η θέση και ο ρόλος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι ακρογωνιαίος και εξέχων για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για τον τόπο μας, για τη χώρα μας.

Με δυο λόγια για εμάς όλους, που ζούμε κι αγωνιζόμαστε σ’ αυτόν τον ακριτικό νησιωτικό τόπο, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων αποτελεί κομμάτι της ζωής μας, που τόσο πολλά έχει προσφέρει και ευχόμαστε να συνεχίσει να προσφέρει στο μέλλον, στη Χίο μας και στην Ελλάδα μας στους ανθρώπους μας.

 

Σας ευχαριστώ πολύ!