Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

Καρδαμυλίτες. Απόφαση μέχρι του Σταυρού αλλιώς κλείνουν τα Σχολεία

Τετ, 11/09/2019 - 06:31

Οι Καρδαμυλίτες περιμένουν μέχρι του Σταυρού να υλοποιηθεί η υπόσχεση Ν. Μηταράκη, ότι το υπουργείο Παιδείας θα απαντήσει θετικά στην λειτουργία του Ολιγομελούς Τμήματος του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων. Αλλιώς από την προσεχή Δευτέρα ξεκινούν με καταλήψεις των Σχολείων και κλείσιμο του δρόμου προς τα Καρδάμυλα. Αυτά αποφάσισαν σε Γενική τους Συνέλευση.

Αναλυτικά στη σχετική  ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν: 

«Σήμερα 10_9_2019 στην γενική συνέλευση των κατοίκων των Καρδαμύλων με θέμα το κλείσιμο του τομέα των οικονομικών του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων κ την εξέλιξη του θέματος μετά την διαμαρτυρία στο κτίριο της περιφέρειας Χίου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ν. Μηταράκη και στα γραφεία της Β’ βαθμίδας εκπαίδευσης κ αφού έλαβε υπόψιν τις δηλώσεις του υπουργού για απάντηση μέχρι την ημέρα της εορτής του Τιμίου Σταυρού αποφάσισε να περιμένουμε μέχρι το Σάββατο κ αν δεν έχουμε θετικές εξελίξεις ξεκινάμε από Δευτέρα καταλήψεις όλων των σχολείων των Καρδαμύλων. Στη συνέχεια κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κλείσιμο δρόμων,μαγαζιών κ λ π. Πριν τις καταλήψεις θα ενημερωθούν τα ΜΜΕ

Για το θέμα του Παιδικού η συντονιστική επιτροπή παιδείας θα αναλάβει το θέμα της μεταστέγασης του Παιδικού Σταθμού Καρδαμύλων σε συνεργασία με τους γονείς των παιδιών.»

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 14/08/2020 - 11:11

Στην άριστη συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χίου και στην προσφορά στην εκπαίδευση της Ευτυχίας Βλυσίδου, αναφέρεται σε μήνυμα του ο Μητροπολίτης Χίου-Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκος, με αφορμή την ολοκλήρωση των καθηκόντων της στην Διεύθυνση Β/Θμιας Εκπαιδευσης Χίου.

 Ο Μητροπολίτης Χίου αναφέρει :

"Με αφορμή την ολοκλήρωση των καθηκόντων της κυρίας Ευτυχίας Βλυσίδου ως προϊσταμένης της δευτεροβαθμίου εκπαιδεύσεως στα όρια της μητροπόλεως μας, θα ήθελα να εκφράσω την άκρα ευαρέσκεια και τον δίκαιο έπαινο για τον εξαιρετικό τρόπο ασκήσεως των καθηκόντων της.

Η άριστη συνεργασία μαζί της, έδωσε σε πολλές περιπτώσεις πνευματικά και υλικά αγαθά για την εκπαιδευτική κοινότητα. Είμαι βέβαιος ότι άμεσα θα έχουμε και την νέα επιστημονική της προσφορά.

Η Ευτυχία Βλυσίδου με εργατικότητα, διάκριση και μέτρο δικαιούται να συναριθμηθεί στους μεγάλους ευεργέτες της παιδείας. Γιατί οι ευεργέτες της παιδείας είναι κατ εξοχήν οι εκπαιδευτικοί μας".