Κινητοποίηση φοιτητών και στη Χίο

Πέμ, 11/02/2021 - 16:19

Σε συνέχεια συλλαλητηρίων που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα απαιτώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, προχώρησαν και σήμερα δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι και χιλιάδες φοιτητές πανελλαδικά.

Δυναμικό παρών έδωσαν και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα νησιά Ρόδος, Σάμος, Λέσβος, Χίος, Σύρος αλλά και φοιτητές Ικαριώτες προχώρησαν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας. Μπλοκ του πανεπιστημίου Αιγαίου έδωσε το παρόν και στο μεγάλο συλλαλλητήριο στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα στη Χίο, φοιτητές των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και χιώτες φοιτητές που βρίσκονται μακριά από τον τόπο σπουδών τους, προχώρησαν σήμερα σε παρέμβαση στο προαύλιο του Πανεπιστημίου, αλλά και στη διοίκηση, μεταφέροντας τα  αιτήματά τους για ασφαλές άνοιγμα των σχολών, επαρκή χρηματοδότηση, αξιοποίηση όλης της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων για ασφαλή επιστροφή στις σχολές μετά από ένα χρόνο τηλεεκπαίδευσης.

Μετέφεραν την εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο που κατοχυρώνει τριάντα εκατομμύρια για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, θέτει όριο ν+2 και ν+3 για τους φοιτητές βάζοντας ακόμα περισσότερα εμπόδια ειδικά στους εργαζόμενους φοιτητές, ενώ βάζει και κατώτατη βάση εισαγωγής.

Ειδικότερα σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση εισακτέων μετά το ΠΑΜΑΚ, με ποσοστό άνω του 80% πράγμα που θα οδηγήσει στη συρρίκνωση τμημάτων και στην απώλεια φοιτητών από τα νησιά.

Όπως ανέδειξαν και οι φοιτητές μέσα από την παρέμβασή τους η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν θα βοηθήσει σε καμία περίπτωση την πάταξη των φαινομένων ανομίας μέσα στα πανεπιστήμια, αφού ανομία υπάρχει και σε περιοχές χωρίς άβατο και έξω από τα πανεπιστήμια και όμως τίποτα δεν γίνεται.

 

Σχετικά Άρθρα