Μαθητές δημοτικών κατασκεύασαν αποκριάτικες στολές από ανακυκλώσιμα υλικά!

Συγχαίρει παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς η ΔΙΑΝΟΧ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 09/03/2022 - 14:45

Την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022, η Δι.Α.Νο.Χ Α.Ε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών υποδέχτηκαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, που με μεράκι και φαντασία κατασκεύασαν φαντασμαγορικές αποκριάτικες στολές από ανακυκλώσιμα υλικά.

Πλαστικές σακούλες, καλαμάκια, χαρτόκουτες, χαρτόνια, χαρτοπετσέτες, εφημερίδες, cds, καπάκια, πλαστικά μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, φίλτρα του καφέ, φελλοί, περιτύλιγμα συσκευασίας με φούσκες, αλουμινόχαρτο, βίδες, φελιζόλ, σπάγκοι, δίχτυα, ξύλινα κουτάλια είναι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν με απόλυτο σεβασμό και αγάπη για το περιβάλλον.

Αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε και στο Δημοτικό Σχολείο Θυμιανών κατασκευάζοντας καπέλα κουδουνοφόρων από τη Βόρεια Ελλάδα και το στοιχειό της Χάρμαινας από την Άμφισσα, γνωρίζοντας στην πράξη τα ήθη και έθιμα άλλων περιοχών της Ελλάδας.

"Συγχαίρουμε τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που βοήθησαν στις μοναδικές αυτές κατασκευές ελαττώνοντας το περιβαλλοντικό και οικογενειακό κόστος. Οι δραστηριότητες αυτές δείχνουν σε όλους μας το δρόμο για ένα καθαρότερο περιβάλλον και την ανάπτυξη μιας διαφορετικής, φιλικότερης προσέγγισης στα θέματα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των υλικών.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά σε επίπεδο κοινωνικό, περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό, καθιστώντας την ανακύκλωση καθημερινότητα όλων μας. Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε", αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η  Δι.Α.Νο.Χ Α.Ε.

 

Σχετικά Άρθρα