Χίος, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

Με 50 συμμετοχές οι μαθηματικοί αγώνες

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 26/05/2018 - 13:52

Η Eλληνική Μαθηματική Εταιρεία –Παράρτημα Χίου διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους Μαθηματικούς Αγώνες 2018 για μαθητές Γυμνασίων του Νομού Χίου στο 4ο Γυμνάσιο Χίου. Στους αγώνες πήραν μέρος μια ομάδα των τεσσάρων μαθητών από κάθε Γυμνάσιο ανεξάρτητα από τάξη.

«Έχουμε 50 μαθητές που διαγωνίζονται σήμερα  στην τελευταία φάση του διαγωνισμού των Μαθηματικών Αγώνων 2018»,ανεφερε ο πρόεδρος του παραρτήματος Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Παντελής Σαλιάρης.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 18/10/2018 - 11:24

 

Απορριπτική ήταν η απόφαση του ΣτΕ στην προσφυγή που κατέθεσαν από το νησί μας συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ του 2017 κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία μοριοδοτήθηκαν οι μαθητές της  Λέσβου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όχι όμως – επί της ουσίας – και εκείνοι της Χίου, παρόλο που και στην περιοχή μας έγινε αναβολή των εξετάσεων λόγω του καταστροφικού σεισμού της 12ης Ιουνίου .

«Γνωρίζουμε ότι η προσφυγή απορρίφθηκε, δεν έχουμε όμως την επίσημη απόφαση για να δούμε το σκεπτικό της», ανέφερε στο alithia.gr ο Κώστας Βεργίνας, ένας εκ των τριων δικηγόρων που χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Απ’ ότι φαίνεται, δυστυχώς, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν συμμερίστηκε την άποψή μας οτι οι Χιώτες υποψήφιοι επλήγησαν στον ίδιο βαθμό με τους μαθητές της Μυτιλήνης, ίσως και περισσότερο», ανέφερε ο κ. Βεργίνας.

Θυμίζουμε ότι οι αντιδράσεις στη Χίο ήταν έντονες το καλοκαίρι του ’17, διότι η απόφαση Γαβρόγλου περιελάμβανε για το νησί της Λέσβου μοριοδότηση των υποψηφίων με συντελεστή 1,20 και το Νομό Χίου με 1,00 (δηλαδή δεν έδινε επιπλέον μόρια).

Οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ υποστήριζαν ότι  μοριοδότηση είναι προνομιακή και χαριστική για τους μαθητές της Λέσβου (εκτός αυτών από τη Βρίσα, που είχαν συντελεστή 1,40), έναντι των μαθητών της Χίου και ζητούσαν να κριθεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας αντισυνταγματική και παράνομη.